Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny meningsmåling: Socialdemokratiet med laveste vælgeropbakning i år

Politik

14/6/21 1:27

LTT

I den nyeste meningsmåling lavet af Voxmeter for Ritzau ses det, at Socialdemokratiet endnu engang går tilbage.

For første gang i år, står Socialdemokratiet med en opbakning fra vælgerne på under 30 procent. Sidst Socialdemokratiet stod med en vælgeropbakning på under 30 procent, var i slutningen af november, midt under ‘mink-skandalen’. 

Moderaterne - nyt parti
I meningsmålingen ses det også at tre procent af vælgerne peger på partier, der endnu ikke er opstillingsberettiget. Af meningsmålingen fremgår det ikke, hvem vælgerne peger på, af partier der ikke er opstillingsberettiget, men ifølge netavisen Pio, er det oplagte valg at tro at det er Lars Løkke Rasmussens parti, der har fået navnet Moderaterne, som står til at få de fleste af de stemmer. Det ser også ud til, i meningsmålingen, at Lars Løkkes Parti dermed vil tage stemmer fra både rød og blå blok.

Udsigt til rødt flertal
I meningsmåling står Socialdemokratiet til 29,3 procent. Ved Folketingsvalget i juni 2019 fik partiet 25,9 procent af stemmerne. Selvom Socialdemokratiet får den dårligste måling i længere tid, er der stadig udsigt til et rødt flertal. Sammen med støttepartierne, der står bag Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, står rød blok stadig til at ville få 96 mandater. 

Ikke rødt flertal uden De Radikale
SF og Enhedslisten går frem igen. Partierne står til at ville få henholdsvis 8,7 procent og 8,5 procent af stemmerne. De Radikale går lidt tilbage, da de står til at ville få 5,6 procent af stemmerne. Med den nye måling, betyder det at, der ikke vil være et rødt flertal, uden De Radikale. Sofie Carsten, Formand for de Radikale, åbnede i sidste uge muligheden for at pege på Søren Pape Poulsen som statsminister. 

De Konservative er størst 
I blå blok, kan både De Konservative og Venstre notere en mindre fremgang. De Konservative står i meningsmålingerne til 13,9 procent af stemmerne, mens venstre står til 13,6 procent af stemmerne, og dermed er De Konservative det største partier i blå blok, lige nu. Nye borgerlige og Dansk Folkeparti går begge tilbage i den nye måling. De står nu helt lige, og begge to med en vælgeropbakning på 6,4 procent af stemmerne. For første gang i fem måneder er Dansk Folkeparti lige så store som Nye Borgerlige i en Voxmeter-måling. 

Tingene kan ændre sig
Liberal Alliance står til at få det samme som de fik ved Folketingsvalget, nemlig 2,3 procent af stemmerne. De blå partier står sammenlagt til at få 79 mandater, hvilket er det samme antal som de fik ved Folketingsvalget i juni 2019. Hvis Moderaterne bliver opstillingberettiget, vil tallet naturligvis ændre sig. 

Annonce