Ny politisk aftale: Dagpengetælleren suspenderes i tre måneder

Politik

19/3/20 12:09

Kristian V. Jensen

Alle danskere, som modtager dagpenge eller sygedagpenge, får nu foreløbigt tre måneder, hvor deres dagpengeanciennitet ikke tælles med. Det oplyser Ritzau, at Folketingets partier netop er blevet enige om, som en del af en større økonomisk aftale.

Den nye aftale skulle blandt andet betyde, at arbejdsløses dagpengeperiode forlænges med tre måneder fra den 9. marts, forudsat at de er medlem af en a-kasse.

Hvis man som sygedagpengemodtager har modtaget sygedagpenge i mere end 22 uger i de foregående ni måneder, vil retten til at modtage dagpengene også blive forlænget i tre måneder.

Aftalen mellem Folketingets partier kommer, efter at landets jobcentre lukkede ned for en uge siden på grund af COVI19-krisen, og regeringen på det tidspunkt lovede, at det ikke ville gå ud over betalingen af ydelser. Landets a-kasser har også lukket deres kontorer og betjenes nu af hjemmearbejdende medarbejdere.

Beslutningen fra Folketingets partier kommer efter at sammenslutningen af Danske A-kasser, der repræsenterer 22 A-kasser og 2,1 millioner medlemmer, for en uge siden sluttede op om SF’s forslag om at sætte fagpengeperioden på ’Corona-timeout’ i perioden fra 1. marts til 1. juni. Den periode bliver nu ifølge Ritzau rykket fra den 9. marts til den 9. Juni.

Foto: DR

Annonce