Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nyt om genåbningen af Danmark

Politik

07/6/21 11:01

LTT

I den kommende uge er Folketingets partier indkaldt til genåbningforhandlinger, det oplyser Justitsministeriet.

Det er alle partier, som står bag genåbningsaftalen der er blevet indkaldt til nye forhandlinger. Det gælder dermed alle partier, undtagen Nye Borgerlige. Det oplyser DR. Forskellige ønsker til næste forhandlinger De forskellige partier, har nogle forskellige ønsker til, hvad der kan komme til at genåbne, efter de næste forhandlinger. Venstre ønsker blandt andet, at der skal flere tilskuere på stadion, til EM i fodbold, som blandt andet afholdes her i landet. Derudover ønsker de at restauranter og caféer skal kunne holde længere åbent, end de kan på nuværende tidspunkt. 

SF bakker op om Venstres ønske
Hos SF bakker sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen op om flere tilskuere til EM-kampene.” Det hænger sammen med, at alternativet er noget mere ustyrligt, som det vi så i Brøndby, siger hun til DR Nyheder med forbehold for, sundhedsmyndighedernes vurderinger. SF vil desuden gerne have udfaset brugen af mundbind på plejehjemmene.

Forsinket vaccinationsprogram
Tidligere på ugen blev det oplyst, at det danske vaccinationsprogram bliver forsinket i cirka 14 dage. Dermed er udsigten til at vi i Danmark er færdigvaccineret nu rykket til midt i september. Genåbningensaftalen beror blandt andet på at flere og flere danskere er vaccineret. Den 5. juni havde 2.361.359 modtaget første stik med en vaccine det svarer til 40,7 procent af befolkningen. 1.346.878 var færdigvaccineret den. 5. juni, det svarer til 23,2 procent af befolkningen. Til sammenligning er der 20,8 procent færdigvaccineret i Tyskland, 41,5 procent i Storbitannien og 42,3 procent i USA.

 

Annonce