Foto: Shutterstock

Palæstinensere beordret til at overdrage eget hjem til israelerne

Politik

10/05/2021 11:41

LTT

Mellemøst-kvartetten bestående af USA, Rusland, EU og FN har givet udtryk for deres bekymring over den voksende vold i Jerusalem mellem den israelske og palæstinensiske befolkning.

Smidt ud af eget hjem
Disse uroligheder er blevet udløst efter mere end 70 palæstinensiske familier i området Sheikh Jarrah distriktet i det østlige Jerusalem er blevet smidt ud deres private hjem, som mange af dem har boet i flere generationer. Den beslutning er en domstol nået frem til, hvor de har ifølge Times of Israel, beordret familierne i disse områder til at overdrage til jødiske bosættere.

Beslutningen har udløst ikke kun demonstrationer i bydelen men også i andre dele af verden, hvor arabiske israelere også har demonstreret i sympati med indbyggerne i Sheikh Jarrah, skriver DR.

Voldsomme sammenstød
Sammenstødet i løbet af weekenden har været de værste i seneste år, hvor over 300 palæstinensere og 20 israelske er blevet såret som konsekvens af de voldsomme sammenstød i Jerusalem, det sted, som jøderne kalder for Tempelbjerget og muslimerne for al-Haram al-Sharif, skriver DR.

Fredag aften startede et sammenstød mellem palæstinensere og det israelsk politi efter mange tusinde havde deltaget i fredagsbønnen i al-Aqsa moskeen i det østlige Jerusalem. Det resulterede i at kampklædte politi stormede moskeen, hvor 200 palæstinensere og 17 israelske betjente blev såret, skriver The Guardian. Det gentog sig igen i lørdags, hvor det israelske politi endnu en gang anholdt flere palæstinensere.

Det var mening, at Højesteret skulle forholde sig til dommen efter opfordring fra de udsættelsestruede palæstinensiske beboere, men har eftersigende valgt at udskyde høringen efter urolighederne i løbet af weekenden

Mest Læste

Annonce