Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Partifæller forgyldt igen og igen: Så vilde lønninger giver Mette Frederiksen på skatteydernes regning

Politik

28/10/2022 08:54

Redaktionen

Det kan være en god idé at være ansat tæt på Mette Frederiksen, hvis man gerne vil have del i lønninger på den særdeles gode side af millionen.

2.000 kroner ekstra om måneden til udvalgte grupper af offentligt ansatte.

Sådan lyder et af de løfter, som Mette Frederiksen er kommet med her i slutspurten af valgkampen.

Men det er dog langt fra udbetalinger, som vil ændre ret meget for mange af de medarbejdere, som er blevet ansat i blandt andet Statsministeriet, siden hun rykkede ind efter sin valgsejr i 2019.

Forhold der fremgår af en gennemgang, som Journalista.dk har foretaget på baggrund af aktindsigter fra Statsministeriet.

Her af fremgår blandt andet, at en af gæsterne til statsministerens 2020-bryllup, Sara Vad Sørensen, kort efter blev forfremmet – selv om hun var højgravid. En forfremmelse der medførte, at samleveren til den socialdemokratiske minister Peter Hummelgaard fik en årsløn på omkring 1.3 millioner kroner.

En markant aflønning har der også været til en anden erklæret socialdemokrat i skikkelse af Martin Madsen, der ligeledes blev ansat i Statsministeriet i 2020, hvilket skete til en årsløn en smule højere end Sara Vad Sørensen.

Ved siden af de faste lønninger, modtager medarbejdere som Sara Vad Sørensen og Martin Madsen næsten per definition bonusser – hvilket kan stå skatteyderne i op mod 125.000 kroner om året.

Mest Læste

Annonce