Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Pernille Vermund: Dét skal tilbage!

Politik

22/6/21 12:17

LTT

Nu kritiseres sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at ikke-vaccinerede stadigvæk skal holde sig fra at give hånd til andre.

Nye borgerliges formand Pernille Vermund er ikke færdigvaccineret endnu, men hun giver dog stadig hånd til andre. “Det er jo ikke ulovligt at give hånd.” Siger Pernille Vermund fra Nye Borgerlige til DR. 

Anbefaler at ikke-vaccinerede afholder sig fra at give håndtryk
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler at ikke-vaccinerede afholder sig fra at give hånd til andre, der heller ikke er færdig-vaccinerede. Ifølge flere politikere skal det være slut nu. De mener at håndtrykket skal tilbage, og de lægger et pres på Sundhedsstyrelsen for at læmpe anbefalingen og gøre håndtrykket frit igen. “Den anbefaling skal pakkes væk. Vi er så langt nede i smitten i øjeblikket, og der er nu så mange vaccinerede, at det begynder at blive lidt skørt, at Sundhedsstyrelsen stadig tror, at danskerne ikke kan bruge deres sunde fornuft. Siger partileder i Nye Boligerlige, Pernille Vermund til DR. Hun siger videre at vi i Danmark begynder at få en kultur, hvor man tror, at danskerne ikke kan tænke selv og hvor myndighederne blander sig. Hun mener ydermere at myndighederne blander sig for meget og går for langt i det personlige ansvar. 

Håndtrykket skal retur
Hos Dansk Folkeparti mener de også at håndtrykket skal retur. Pia Kjærsgaard: “Det er jo ufatteligt svært at administrere, fordi nogen er vaccineret og andre er ikke vaccineret. Og der synes jeg, at vi skal tage spritten i brug. Giv hinanden det gode gammeldags håndtryk. Det savner vi. Og så lige sprit lidt af bagefter.” Siger Pia Kjærsgaard til DR.

Færdigvaccineret efter 14 dage
Hos Sundhedsstyrelsen bliver man betragtet som færdigvaccineret 14 dage efter man har modtaget den sidste vaccine, og herefter kan man så igen give hånd til andre, ifølge deres anbefalinger. 

 

Annonce