Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poul Schlüter er død

Politik

28/5/21 10:24

LTT

Torsdag den 27. maj sov Poul Schlüter stille ind, han var omgivet af dine nærmeste. Det skriver TV 2.

På De Konservatives hjemmeside skriver de konservatives formand Søren Pape Poulsen i en meddelelse “Det er med sorg, at jeg fra Poul Schlüters hustru og familie viderebringer meddelelsen om, at tidligere statsminister Poul Schlüter er død.” 

“Familien har mistet et kært medlem”
Poul Schlüter sov stille ind torsdag 27. maj omgivet af sine nærmeste. Poul Schlüer blev 92 år. “Familien har mistet et kært medlem, og vores land har mistet en af de mest betydningsfulde mennesker i vor tid” skriver Søren Pape Poulsen. Poul Schlüter skal bisættes på grundlovsdag i Holmens Kirke i København. På grund af de gældende restriktioner er bisættelsen og den efterfølgende mindehøjtidelighed kun for inviterede, lyder det.

Længst siddende statsminister siden 2. verdenskrig
Poul Schlüter var Danmarks statsminister fra 1982-1993, hvorefter hans regering gik af. Han er den længst siddende statsminister siden 2. Verdenskrig. “Han var det, man kalder en stor politiker. Som statsminister fik han forenet det borgerlige Danmark” siger Peter Lautrup-Larsen, der er politisk analytiker på TV 2. “Han blev statsminister i en turbulent tid, men kunne alligevel administrere det, så han sad på magten i ti år” siger han videre til TV 2.

Poul Schlüter var blandt andet involveret i Tamil-sagen, der endte med at blive hans endeligt som statsminister. Da sagen i sin tid betød, at den daværende VK-regering måtte gå af.

 

Annonce