Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Rosa Lund og kollegaerne slog sig løs i Tivoli og på kendisrestaurant

Politik

04/5/22 8:55

Redaktionen

Mens vi andre selv skal betale for at spise på en af Københavns mest berømte restauranter og bagefter tage i Tivoli, forholder det sig anderledes for Folketingsmedlemmer og topembedsmænd.

Retsudvalget kunne måske lyde som et af Folketingets mere støvede udvalg, hvor det kun er paragraffer og retspraksis, der diskuteres – mens de tilknyttede embedsmænd alene har fokus på det faglige.

Men som Bjørknæs.dk nu kan afslører, er det langt fra tilfældet. I hvert fald ikke, når det handler om Retsudvalgets årlige sommerfest, som i 2021 fandt sted i Tivoli med forudgående spisning på en Brødrene Price-restaurant.

Normalt er oplysninger om hvordan Folketinget bruger sine penge ikke noget, offentligheden kan få adgang til. Det skyldes at Folketinget har besluttet, at lige præcis Folketinget er undtaget fra reglerne om aktindsigt.

Men fordi Folketingets Retsudvalg holdt sin sommerfest sammen med embedsmænd fra Justitsministeriet, som også lagde ud for udgifterne, har det været muligt for gravermediet at få adgang til udgiftsbilagene.

De viser blandt andet, at den gennemsnitlige kuvertpris for arrangementet, stod skatteyderne i omkring 1.400 kroner. Men så var der også luft i budgettet til både en god middag og turbånd til Tivoli, så politikere og embedsmænd først kunne spise sammen og bagefter hygge sig i Den Gamle Have.

Blandt deltagerne ved Retsudvalgets Tivoli-besøg var Enhedslistens Rosa Lund, som dog ikke ser ud til at have den store lyst til at tale om Retsudvalgets sommerfest – i hvert fald er hun ikke vendt tilbage på Bjørknæs.dks henvendelser.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.