Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Socialdemokrat om udrejsecenter: Vi har taget vores tørn

Politik

26/5/21 12:53

LTT

“Vis nu lidt solidaritet, Danmark. Vi har taget vores tørn, nu må andre tage over.” Sådan reagerer Frank Heidemann (S) 2. viceborgmester i Ikast-Brande kommune, efter at det blev vedtaget, at det nye udrejsecenter ikke bliver placeret på Sydlangeland alligevel.

“De andre  - altså de blå partier og SF - ville ikke bide til bolle. Så lige nu ser det ud til de 130 udviste fortsætter med at bo på udrejsecenteret Kærshovedgård her i Ikast-Brande Kommune. Men det bør ikke blive udgangen på denne sag. Vi har taget vores tørn i nu omkring fem år. Det er kun rimeligt, at de 130 placeres andre steder i landet,” siger Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Ingen øgede ressourcer
“Forhistorien er jo, at den daværende V-regering - med Inger Støjberg i spidsen - bare dumpede det her udrejsecenter ned over os i 2016 som en tyv om natten. Der fulgte ingenting med. Ingen øgede ressourcer, ikke særlig nabohjælp. Ingenting,” siger Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Kan fortsat løfte opgaven
Frank Heidemann mener, at de i Ikast-Brande Kommune kan løfte opgaven med et udrejsecenter fortsat: “Den opgave kan sagtens fortsat foregå på Kærshovedgård. Men dem på tålt ophold, og de udviste, kriminelle udlændinge bør kunne placeres andre steder i landet. Indtil det sker - og det må gerne gå stærkt - glæder vi os over, at regeringen nu vil etablere en slags nabo-ordning, hvor dem, der har oplevet utryghed, kan søge om støtte til etablering af hegn, kamera, belysning og lignende. Det er et plaster på såret,” udtaler Frank Heidemann til Netavisen Pio.

“Nu må der være nogle andre, der tager over”
“(...) jeg håber altså ikke det bliver nødvendigt at tage nabo-støtteordningen i brug. Jeg håber virkelig, at der er så meget solidaritet i Danmark, at man siger: Nu har Ikast-Brande Kommune og det lille bysamfund Bording da godt lidt nok under det her. Nu må der være nogle andre, der tager over,” lyder det fra Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Vi advarede Venstre-regeringen
Han understreger også, at de lokale advarsler om utryghed og medfølgende kriminalitet blev overhørt i sin tid: “Vi var en del, der advarede Venstre-regeringen og myndighederne dengang i 2015-16 om, at det jo ikke bare ville gå glat og placere alle tre grupper på et stort center. Og vi fik jo desværre alt for meget ret.”

Hvor det nye udrejsecenter bliver placeret, eller om det forbliver hvor det er, er endnu uvist.

 

Annonce