Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Socialdemokratiet: Smidt ud af partiet efter mere end 40 år

Politik

03/6/21 6:10

LTT

Det der tidligere er blevet kaldt Danmarks giftigste byråd, lever igen op til sit navn. Det skriver TV 2.

Socialdemokratiets hovedbestyrelse besluttede i mandags at smide deres byrådsmedlem Steen Olsen ud af byrådsgruppen og ud af Socialdemokratiet. 

Tidligere partifælle og borgmester John Dyrby Poulsen siger at der er flere årsager til at han er blevet smidt ud. Han mener at Steen Olsen har opført sig illoyalt og undermineret borgmesterens autoritet. Det er gjort ved blandt andet at præsentere et budgetforslag sammen med Venstres borgmesterkandidat. 

Uenig med borgmesteren
Steen Olsen uenig i kritikken, han mener ikke at han har været illoyal, men at det er en konsekvens af topstyring i partiet. “Jeg har altid været vant til, at der har været plads til en fri debat, hvor man bliver inspireret under debatten. Og jeg har altid været vant til at lave brede budgetforlig. Men nu er der nye boller på suppen, nu skal der hele tiden være krig mellem partierne” siger han til TV 2.

Samarbejdsproblemer
Steen Olsen har haft samarbejdsproblemer med den socialdemokratiske borgmester John Dyrby Poulsen og resten af den socialdemokratiske gruppe. Steen Olsen har klaget til Ankestyrelsen over den socialdemokratiske borgmester.

Udelukket fra byrådsgruppen
Det er endt ud i, at Steen Olesen på en ekstraordinær generalforsamling i Socialdemokratiet er blevet udelukket fra byrådsgruppen. Det er en beskutning hovedbestyrelsen bakker op om. “Handlinger, hvor man har gået imod sin egen gruppe og sin egen borgmester, dem kan vi ikke have. Derfor har vi valgt at følge indstillingen om udelukkelse i hovedbestyrelsen,” siger han til TV 2.

Annonce