Foto: Sten Brogaard
Foto: Sten Brogaard

Søren Espersen: Placer udrejsecenter i Gentofte

Politik

25/5/21 8:03

LTT

Søren Espersen, Dansk Folkepartis udenrigsordfører foreslår, at i stedet for at placere et nyt udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge på Langeland, så at placere et udrejsecenter i Bernstoffsparken i Gentofte.

‘Ubehageligheder’ skal altid placeres i provinsen
Grunden til at Søren Espersen foreslår lige netop Gentofte, er fordi at han er træt af, at “ubehageligheder” altid skal placeres i provinsen. Det skriver Netavisen Pio. “Jeg har igennem årene lagt mærke til, at ubehageligheder som asylcentre, udrejsecentre etc altid anbringes i provinsen far-far-away fra café-latte-sludre- segmentet og magthaverne. Jeg vil derfor foreslå, at Langeland skånes, og at Regeringen i stedet vælger Bernstorffs-Parken,” skriver Søren Espersen på Twitter. 

Det sætter gang i debatten
Kristian Thulesen Dahl, DF’s formand siger til Netavisen Pio “Det er en typisk Søren Espersen, og jeg synes det er forfriskende, at der han kommer med sådan noget her, der sætter gang i debatten.” Ydermere siger han, at ifølge Dansk Folkeparti burde udviste, kriminelle udlændinge anbringes i et fængsel og ikke i et center. “Min og partiets position er, at de her mennesker burde bag lås og slå. Nu slås vi om, hvor et udrejsecenter bør placeres, men i bund og grund så kommer staten jo og siger, at det er de lovlydige borgere - nu langelændere - der skal spærre sig inde for at undgå de kriminelle. I stedet burde vi spærre de kriminelle inde, så danskerne kan leve i tryghed.”

Udrejsecenter diskuteres
I dag tirsdag mødes partierne for at diskutere placering af nyt udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge. Indtil i dag, har regeringen foreslået at et nyt udrejsecenter placeres på Langeland, hvilket har mødt kritik fra alle borgerlige partier samt fra regeringens eget bagland, i form af Socialdemokratiske borgmestre på syd Fyn. Hvor udrejsecenteret ender med at blive placeret er endnu uvist. 

 

Annonce