Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Søren Pape opfordrer partileder til at tage skrottede vacciner

Politik

17/5/21 9:07

LTT

I en spørgetime i sidste uge med Mette Frederiksen, problematiserede de Konservatives leder Søren Pape Poulsen de to skrottede vacciner, som Sundhedsstyrelsen ikke længere anbefaler til brug i Danmark, nemlig AstraZeneca og Johnson&Johnson.

“Det er godkendte vacciner. Johnson & Johnson-vaccinen er både godkendt af de amerikanske, de europæiske og de danske myndigheder, sagde Søren Pape Poulsen. Han er bekymret for at danskerne mister tilliden til vaccinationsprogrammet. Derudover opfordrer han partiledere inklusiv Mette Frederiksen til frivilligt at tage vaccinationen fra Johnson & Johnson. Ligesom den tyske forbundskansler Angela Merkel gjort.  

Vil ikke forpligte sig

Mette Frederiksen vil ikke forpligte sig til at tage den, og henviser til, at det ikke er politikernes beslutning om ikke at vaccinere med de skrottede vacciner, men Sundhedsmyndighederne. Mette Frederiksen siger ydermere “Vi har lavet en tilvalgsordning, og nu arbejder sundhedsmyndighederne for at få den ordning til at virke. Det skal gå hurtigt, for det vigtige er, at vi opnår flokimmunitet.