Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Sofie Carsten åbner op for at pege på Søren Pape som statsminister

Politik

11/6/21 7:28

LTT

"Jeg vil gerne være med til at prøve noget nyt, hvis politiken er den rigtige," lyder det fra De Radikales gruppeformand.

Sofie Carsten Nielsen, formand for De Radikale åbner nu for muligheden, for at pege på Søren Pape Poulsen, De Konservative som statsminister. 

I DR's nyhedspodcast "Genstart" fortæller Sofie Carsten Nielsen, at hun godt kan forestille sig muligheden for at pege på Søren Pape Poulsen (K). I podcasten fortæller Sofie Carsten at det ikke skræmmer hende, at skulle pege på en anden end Mette Frederiksen (S): "Ja, altså, jeg kan forestille mig mange ting, og det er ikke sådan, at det på nogen måde skræmmer mig (...) Og jeg vil gerne være med til at prøve noget nyt, hvis politikken er den rigtige.

Enige på politiske områder
Senest foreslog De Radikales gruppeformand forud for Folketingets afslutningsdebat en "omfattende" skattereform, der skal sænke skatten "betragteligt" på arbejde. Sofie Carsten Nielsen nævnte blandt andet en afskaffelse af efterlønnen, en højere pensionsalder og mere udenlandsk arbejdskraft som muligheder. Det fik Søren Pape Poulsen til at rejse sig fra sin stol, og spørge Sofie Carsten Nielsen om hun var klar til  "gå hele vejen sammen, hvis vi kan blive enige." og til det sagde Sofie Carsten “JA”

Vil ikke være statsminister
Selvom De Konservative i de seneste meningsmålinger er et større parti end Venstre, har Søren Pape Poulsen indtil nu, afslået at erklære sig som statsministerkandidat. Søren Pape Poulsen har sagt, at den største fejl, den konservative formand kan begå, vil være at begynde at tænke på fremgangen i meningsmålingerne. Det skriver Netavisen Pio