Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Statens køb af Holmegaard til 13,5 millioner vækker opsigt

Politik

26/5/21 11:07

LTT

Holmegaard på Langeland, skulle indtil igår, være et nyt udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge. Staten har købt den gamle kaserne Holmegaard på Sydlangeland for 13,5 millioner kroner.

Det vækker nu opsigt på Langeland og hos lokalbefolkningen, at staten har givet 13,5 millioner kroner for den gamle kaserne. Det er cirka en stigning på 93 procent, i forhold til hvad kasernen var værd i år 2008. 

Ingen besigtigelse af Holmegaard
Udlændingestyrelsen og Kammeradvokaten har stået for at købe ejendommen. Til TV 2 fortæller styrelsen at de fik ejendommen vurderet, og at man lavede et "skøn for en potentiel handelsværdi". Den endelige pris på de 13,5 millioner kroner blev aftalt i nogle forhandlinger mellem køber og sælger, dog er købet foretaget, uden man havde foretaget en besigtigelse af Holmegaard oplyser Jyllands-Posten.

Kaldes i samråd
Det får Dansk Folkeparti til at reagere. De kalder nu udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om købet. Sælgerne af Holmegaard er et tidligere bedrageridømt ægtepar med adresse i Charlottenlund skriver TV 2. I et regnskab fra en af ægteparrets virksomheder fra sidste år fremgår det, at kostprisen på Holmegaard blev vurderet til 7,1 millioner kroner, og dermed har staten købt Holmegaard til næsten det dobbelte. Efter af- og nedskrivninger vurderer revisionsrapporten ejendommen til en værdi på 4.252.129 millioner kroner oplyser TV 2.

Holmegaard ikke pengene værd
Hos Dansk Folkeparti vurderer man heller ikke, at Holmegaard er pengene værd: “Det virker ikke til, at der har været nogle eksterne undersøgelser af, hvad denne her ejendom er værd, eller en besigtigelse af ejendommen, der når frem til, hvad den er værd. Den er handlet markant over det niveau, den var handlet til sidste gang” siger formand Kristian Thulesen Dahl. Han vil have hele forløbet kulegravet: “Med en værdisætning på 13,5 millioner kroner, som man i lokalområdet siger er helt godnat i forhold til prissætningen i området, så tyder det jo på, at regeringen har haft et hastværk, der gør, at man ikke har haft skatteydernes penge tilstrækkeligt for øje” tilføjer han til TV 2. 

"Det er en vanvittig pris"
Benny Boesgaard, ejendomsmægler og ejer af EDC Langeland undrer sig over værdistigningen på 13,5 millioner kroner. Han tager forbehold for, at han ikke er erhvervsmægler, men han har selv besøgt Holmegaard flere gange. “13,5 millioner lyder skrupskørt. Det er en vanvittig pris, for den har ingen herlighedsværdi. Den burde måske næsten koste mindre i dag end i 2008, for der er stort set ingen i Danmark, der kan bruge den til noget.” siger han til TV 2. “Det er ikke en ejendom, der er i ufattelig god stand” tilføjer han.

Blev købt til 7,1 millioner krooner
Holmegaard blev købt i 2008 til 7,1 millioner kroner, da ejendomspriserne ifølge Benny Boesgaard var på sit højeste, og han mener derfor at den er mindre værd nu. “Siden 2008 er bygningen blevet brugt godt og er måske mere slidt, end den var i 2008. Nu i 2021 har vi cirka samme prisniveau som i 2008. Der er derfor ikke noget fornuftigt, der taler for, at ejendommen er mere værd end i 2008” siger Benny Boesgaard til TV 2.

 

Annonce