Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stor genåbningsaftale

Politik

17/5/21 6:57

LTT

Mandag kl. 15 mødes Folketingets partiledere til at snakke om yderligere genåbning af det danske samfund. Det oplyser TV2.

Krav om coronapas
TV2’s politiske analytiker Jesper Vestergren forventer en aftale om den helt store genåbning, hvor vi kan muligvis kan forvente en ændring i coronapasset til en såkaldt ”kørekortsordning”. Det betyder, at det kommer til at være op til den enkelte borger at sikre, at man har en negativ test og ikke noget der længere er virksomhedernes opgave.

Derudover kan man også forvente en plan for, hvordan og hvornår flere kan møde fysisk op på arbejde, og hvordan flere unge kan komme tilbage på uddannelserne.

Bekymring hos eksperter
Den store genåbningsplan vækker bekymring hos Anders Beich, formand hos Dansk Selskab for Almen Medicin, og Camilla Foged, professor i vaccinedesign and delivery på Københavns Universitet. ” Jeg synes, det er et sats. Både at lave en større genåbning og så lempe på det her med coronapas i forbindelse med, at man skal ind og mødes mange mennesker. I forvejen er det, at man har en negativ test, der kan være op til 72 timer gammel, ikke nogen super beskyttelse,” siger Anders Beich i programmet ”Spørg om corona”.

Camilla Foged er enig: ”Jeg synes, det er lidt tidligt at genåbne yderligere. Måske skulle det være for nogle af dem, der arbejder hjemme.”

Politikere vil ophæve restriktionerne
Politikere fra blå blok og Enhedslisten har dog et fælles ønske at ændre coronapasset. Det Konservatove Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen mener desuden, at alle restriktioner bør genovervejes.

Annonce