Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Syrien-børnene: Blå blok raser

Politik

20/5/21 9:13

LTT

De Konservative og Venstre reagerer på regeringens beslutning om at trække 14 børn og tre mødre, ud af Syrien til Danmark. Dog bliver sagen ikke kommenteret af hverken Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen eller De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen på de sociale medier.

Hos Venstre reagerer partiets indfødselsretsordfører, Morten Dahlin til medierne. Han kalder regerings beslutning for problematisk. “Vi har hele tiden sagt, at vi gerne vil hjælpe børnene, men vi vil ikke have IS-kvinderne til DK. Det står vi ved, for de har vendt Danmark ryggen og tilsluttet sig en farlig terrorbande. Dybt problematisk at regeringen nu laver en kovending og aktivt henter fremmedkrigere.” siger Morten Dahlin

Glæder sig over at børnene kommer til Danmark
Jakob Ellemann har tirsdag aften kommenteret beslutningen over for Ritzau. Han glæder sig over, at børnene nu kommer til Danmark, men mener ikke at deres mødre burde følge med. Til Ritzau siger han “I Venstre ville vi have forfulgt et internationalt tribunal, hvor mødrene var blevet dømt for deres forbrydelser. Og det havde været svært. Men nogle gange er man nødt til at gøre ting, selv om de er svære,” Han fortsætter “Jeg mener, at det er forkert, at mødrene kommer hjem. De mødre, de er terrorister. Men det er godt, at børnene kommer hjem. De trænger til omsorg og til at blive reddet fra deres forældre og den grusomme situation, de var havnet i,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Efter nogle år i fængsel vil de blive sat på fri fod
Hos De Konservative er det udlændingeordfører, Marcus Knuth, der reagerer. På Facebook skriver i et opslag, at partiet støtter hjemtagelsen af de 14 danske børn, men ikke hjemtagelsen af deres mødre. “Hvis vi hjælper de tre mødre til Danmark, vil de højst sandsynligt blive anklaget og måske dømt for deres engagement med Islamisk Stat. Men efter nogle år i fængsel vil de blive sat på fri fod i det danske samfund. Når den dag kommer, risikerer vi, at de begår terror eller opildner til terror her i Danmark. - Derfor bakker Konservative ikke op om at hente de tre mødre til Danmark.”

"Jeg er rasende"
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thuelsen Dahl har også reageret på hjemtagelsen. "Jeg er rasende!" skriver han på Facebook og tilføjer at Mette Frederiksen kommer til at stå for regnskab for det her.  

Usselt og uværdigt
Nye Borgerliges formand Pernille Vermund, skriver på Facebook, at hjemtagelsen af de 14 børn og deres tre mødre er et "usselt og uværdigt svigt af danskernes sikkerhed" hun uddyber "I dag falder hun danskerne i ryggen, henter IS-terrorister til Danmark og gør lige præcis det, hun lovede ikke at gøre: Udsætter danskerne for at skulle opleve mere terror i vores eget land," hedder det blandt andet i opslaget.

"Dagen i dag, vil blive husket som en skænsel"
Tidligere næstformand i Venstre Inger Støjberg skriver på Facebook "Dagen i dag vil blive husket som en skændsel!" "Det er ganske enkelt rystende, at regeringen sammen med dens røde støttepartier nu vil hente terrorist kvinderne fra Islamisk Stat sammen med deres mange børn til Danmark. Fra resterne af deres usle kalifat kommer de nu med deres onde og formørkede ideologi lige lukt ind i hjertet af Danmark - på regeringens opfordring og med regeringens velsignelse.” Det skriver Netavisen Pio

Dermed tager flere af partierne i blå blok afstand fra hjemtagelsen af de tre mødre fra Syrien til Danmark.

 

Annonce