Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Udrejsecenter på Langeland droppes

Politik

26/5/21 6:30

LTT

Regeringen har droppet planerne om et nyt udrejsecenter på Langeland. Det betyder at de 130 udviste kriminelle udlændinge, for nu, bliver på udrejsecenteret Kærshovedgård i Bording, Midtjylland.

Jakob Ellemann-Jensen, Venstres formand mener at det er regeringens ansvar at finde en anden løsning end udrejsecenteret Kærshovedgård. Til TV 2 siger han: “Regeringen har givet sig selv den opgave, at man skulle finde en ny løsning, fordi man vippede den af bordet, som vi præsenterede, og som vi havde flertal for, da vi sad i regeringen. Så insisterer man på at gøre noget andet. Det har man nu siddet på sine hænder i to år i forhold til. Nu præsenterer man en helt uacceptabel løsning, og så er det pludselig alle andres skyld. Sådan kan man ikke være regering.Der er ikke nogen optimal løsning på det her, andet end at de pågældende rejser hjem. Og det, lader det til, har lidt lange udsigter. Derfor skal vi anbringe dem så isoleret fra det omkringliggende samfund som muligt”.

Frygter manglende løsning
I Ikast-Brande kommune hvor Kærshovedgård ligger, frygter borgmester Ib Boye Lauritzen (V) at der går flere år, førend der findes en anden løsning. Han mener ikke at det er holdbart at de 130 beboere bliver på Kærshovedgård. “Alle har anerkendt, at Kærshovedgård i sin nuværende form er et dysfunktionelt udrejsecenter, og at man er nødt til at gøre noget ved det, siger han til TV 2. “Jeg synes virkelig, at det er dårligt politisk håndværk. Jeg står ved det, jeg sagde i går, det er pinligt.” Siger han videre til TV 2. 

"Der er fundet en løsning"
Boye Lauritzen fortæller til TV 2 at han er blevet ringet op af Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for en uge siden, som i sin tid fortalte ham at der var fundet en løsning, så de kriminelle udviste kunne komme væk fra Kærshovedgård. “Så synes jeg godt nok, at det er pinligt, at man allerede en uge efter siger, at det gør man så ikke alligevel.” Siger Boye Lauritzen til TV 2. 

Glad borgmester på Langeland
Tonni Hansen, SFs borgmester på Langeland er en glad mand, efter at det i går blev besluttet at Langeland ikke bliver den nye placering for et udrejsecenter. Til TV 2 Fyn siger han: “Jeg tror, at jeg har det ligesom Obelix og Asterix, når de har slået romerne, siger han. Jeg er superglad på min befolknings vegne. Jeg er taknemlig på min befolknings vegne. Jeg er glad, fordi det viser, at selv et lille lokalsamfund, når man finder gejsten og sammenholdet, kan man godt gå op imod en centralmagt, som jeg vil tillade mig at kalde regeringen i det her spørgsmål”.

 

Annonce