Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Udrejsecenter på Langeland: Socialdemokratiet møder kritik fra eget bagland

Politik

21/5/21 8:40

LTT

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye kom under massiv beskydning, da han torsdag mødte 400 vrede langelændere. Regerings planer om at lave et udrejsecenter på Langeland, møder kritik fra flere steder.

Først kom det frem at de borgerlige partier sammen med regeringens støtteparti SF vil kræve planerne om et udrejsecenter på Langeland stoppet. 

Massiv kritik fra lokalbefolkningen 
Torsdag mødte Mattias Tesfaye massiv kritik fra lokalbefolkningen og lokalpolitikerne, og de gav udtryk for at de vil have at der sættes en stopper for planerne. 

Nu reagerer regeringens eget bagland
Den massive kritik stopper ikke her. I regeringens eget bagland ulmer uroen også. Det viser et brev TV 2 er kommet i besiddelse af.  I brevet, som er sendt direkte til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), kritiserer tre socialdemokratiske borgmestre fra Sydfyn regeringens beslutning om at huse udvisningsdømte kriminelle på Langeland. “Vi er fuldstændig uforstående overfor denne beslutning” skriver Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn, Bo Hansen, borgmester i Svendborg, og Ole Wej Petersen borgmester på Ærø. Bo Hansen fortæller at de har valgt at skrive et brev, for at vise, at de er på Langelands side. 

Tyndt befolket område
Regeringen argumenterer for at grunden til at de placerer udrejsecenteret i Bagenkop på Langland er at området er tyndt befolket og huspriserne lave. De tre borgmestre gør i brevet opmærksom på, at Langeland kommune gennem de sidste mange har har løftet en stor del af den samlede opgave i forhold til håndtering af asylansøgere. “Der kan således ikke være tvivl om, at Langeland og Sydfyn har løftet sin del af opgaven, mens mange andre landsdele – herunder langt mere ressourcestærke områder i landet – stort set har kørt på frihjul” står der videre i brevet.

Lammende for øen
Til TV 2 fortæller Bo Hansen, at et udrejsecenter på Langeland vil være "lammende" for øen. “Langeland har kæmpet så hårdt de sidste år for at skabe et stærkt lokalsamfund, der samtidig tiltrækker en masse turister. Regeringens planer vil smadre det totalt” siger han. Han mener derudover at det ikke kun har en negativ effekt for de 460 indbyggere i Bagenkop, men også hele Langeland og de omkringliggende sydfynske kommuner. 

Det er ikke en god nyhed
Mattias Tesafye har givet udtryk for, at han godt forstår langelænderne, samt deres manglende glæde ved beslutningen. “Jeg er med på, at det ikke er en god nyhed, for dem, der skal bo tæt på. Det forstår jeg godt. Men regeringen har truffet den bedst mulige beslutning” sagde han på et pressemøde onsdag.

 

Annonce