Uffe Elbæk vender tilbage til Alternativet. Foto: Wikimedia Commons, News Oresund, CC BY 2.0
Uffe Elbæk vender tilbage til Alternativet. Foto: Wikimedia Commons, News Oresund, CC BY 2.0

Uffe Elbæk forlader Frie Grønne - og vender tilbage til Alternativet

Politik

16/09/2022 15:15

J. Bøgen

Han meldte sig ellers ud af partier for 2½ år siden.

Uffe Elbæk melder sig ud af Frie Grønne og agter at melde sig ind i Alternativet.

Det bekræfter overfor TV 2.

Elbæk var en af stifterne af Alternativet, da partiet så dagens lys i 2013, men han meldte sig siden ud, fordi han efter eget udsagn ikke kunne genkende partiet.

"Da jeg meldte mig ud, var det på grund af personkonflikter, og de personer er ikke længere i partiet," forklarer han til TV 2.

Men helt overordnet er der 2 årsager til, at stifteren vender tilbage til sit gamle politiske projekt.

Oprigtigt bekymret

For det første har den grønne ungdomsbevægelse været ude med en kraftig opfordring til, at de grønne partier skulle gå sammen for at undgå stemmespild og generelt styrke den grønne stemme i dansk politik.

Alternativet står skidt i meningsmålingerne for tiden, og det er langt fra sikkert, partiet er at finde i Folketinget efter det kommende valg. Derfor kunne Uffe Elbæk ikke sidde opfordringen overhørig.

Og for det andet er den garvede politiker nervøs for Danmarks fremtid når han ser på det politiske landskab.

"Jeg er oprigtigt bekymret for den politiske retning, hvis vi får en regering med Inger Støjberg og Nye Borgerlige. Det vil være en katastrofe for den grønne omstilling," siger han til TV 2.

Stiller han op igen?

Selvom det kan virke besynderligt at melde sig ind i et parti, man forlod for få år siden, er Uffe Elbæk helt afklaret med, at Alternativet er der, han hører til.

Hvad der til gengæld er et noget presserende spørgsmål er, om Elbæk beslutter sig for at stille op til Folketinget igen. Tidligere har politikeren nemlig sagt, at han ikke vil være at finde på stemmesedlen, når danskerne igen skal sætte deres krydser i demokratiets navn.

"Jeg kan selvfølgelig ikke helt garantere, at det ikke ændrer sig. Nogle gange overrasker politik," lyder det kryptiske svar fra Uffe Elbæk.

Mest Læste

Annonce