Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Våbenhvilen er brudt

Politik

16/6/21 7:47

LTT

Israel har nu rettet et nyt luftangreb mod ’militærposter tilhørende Hamas’ i henholdsvis Gaza City og den sydlige by Khan Younis.

Ballonbomber ved grænsen til Gaza
Det sker efter at ballonbomber, som ifølge israelerne, militante palæstinensere har sendt ind over grænsen til Israel. Ballonbomberne skulle ifølge det Israelske militær have antændt 20 brande på marker ved grænsen til Gaza. Det oplyser de til Reuters. Ballonbomber er balloner med eksplosive genstande påmonteret.

Militæret er forberedt på alle scenarier
Det israelske militær oplyser at de er forberedt på alle scenarier, herunder fornyet kamp set i lyset af de fortsatte terrorhandlinger fra Gaza.

Bekræfter israelske angreb
En talsmand for Hamas bekræfter ifølge Reuters de israelske angreb og siger, at palæstinenserne fortsat vil bestræbe sig på at udvise ’modig modstandskraft og forsvare deres rettigheder og hellige steder’ i Jerusalem. 

Hundredvis dræbt
Våbenhvilen trådte i kraft den 21. maj, efter 11 dages krigshandlinger. Hvor hundredvis af mennesker blev dræbt. 260 palæstinensere og 13 israelere dræbt. 

33 palæstinensere kvæstet
Angrebene skete natten til onsdag, efter at israelsk nationalistisk march i Østjerusalem tirsdag havde fundet sted, hvor flere end 1000 ultranationalistiske demonstranter med israelske flag strømmede ind i Jerusalems gamle bydel. Politiet havde indsat vejblokader og affyrede gummikugler, for at fjerne palæstinensere fra vejen. I den forbindelse oplyser nyhedsbureauet AFP, at 33 palæstinensere blev kvæstet.

Imens oplyser det israelske politi, at to politibetjente blev såret, mens 17 personer blev anholdt.

 

Annonce