Foto: Shutterstock

Valgforskere forudser massiv nedgang for Mette Frederiksen

Politik

07/05/2021 13:36

LTT

Rød blok vil opleve massiv nedgang i takt med at hverdagen vender tilbage. Det mener de to valgforskere, Kasper Møller Hansen og Rune Stubager.

Vælgerne samler sig
Valgforsker og professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, udtaler sig til Berlingske, at coronakrisen har skabt en ”rally around the flag”- effekt – som betyder, at vælgerne i højere grad samler sig om den politiske leder, i vores tilfælde, Mette Frederiksen.

”Der har været en enorm og nærmest uset opmærksomhed på statsministeren, og der er en meget grundlæggende forklaring på, at oppositionen er så langt bagud, fortæller han og fortsætter:

”Det betyder også, at billedet trods alt vil rette sig og se bedre ud for oppositionen. Man af de vælgere, der har flyttet sig, stemmer på statsministeren for at hjælpe med at bekæmpe fælles fjende. Derfor må man også forvente, at de fordeler sig mere normalt, når fjenden ikke er lige så truende mere.”

Mere gavnligt for statsministeren
Professor Rune Stubager fremhæver også, at kriser som regel gavner statslederen mere på korte end den lange bane, skriver Indblik. 
Yderligere forklarer han:” Men der er meget der taler for, at vi vil gå mod et mere normalt scenario, hvor Socialdemokratiet vil bevæge sig mod et lavere niveau, når denne krise så småt ebber ud. Vælgerne er ofte meget utaknemmelige i den forstand, at når et problem er løst, spørger de, hvem der kan løse det næste.”

Dog kan vi forvente en mere gradvis sivning og ikke et pludseligt ryk.

Du kan se de seneste meningsmålinger her.

Mest Læste

Annonce