Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Venstre kritiserer Socialdemokratiet: For mange skattestigninger

Politik

23/6/21 10:09

LTT

Venstre kritiserer Socialdemokratiet for “mange skattestigninger”. Partiet har selv stemt for næsten en tredjedel af stigningerne.

Venstre retter nu kritik mod Socialdemokratiets “mange skattestigninger” På Venstres hjemmeside har de en tekst med overskriften: “Fakta: Her er Socialdemokratiets mange skattestigninger”. Eva Kjer Hansen og Troels Lund Poulsen (V) har bedt finansminister Nicolai Wammen (S) om at opgøre alle skatte- og afgiftsinitiativer samt fiskale gebyrer siden folketingsvalget i 2019.

39 skatter- og afgiftsinitativer
I opgørelsen fremgår det, at der siden valget har været aftalt 39 skatter- og afgiftsinitativer. Det får du Venstre til at kritisere regeringen, for at hæve skatter og afgifter med et milliardbeløb. “Socialdemokratiet lovede inden valget, at deres skattestigninger kun ville ramme 5 pct. af danskere. Og i foråret 2020 lovede statsministeren, at regeringen ikke ville sætte skatten op. Alligevel har den socialdemokratiske regering, siden den trådte til, hævet skatter og afgifter med mange milliarder.” skriver Venstre på partiets hjemmeside. Det fremgår også af teksten at Venstre “har stemt for en mindre del af skattestramningerne, som er inden for Venstres skattestop.” Står der på Venstres hjemmeside.

Venstre stemte for en tredjedel
Nu har Skatteminister Morten Bødskov (S) udarbejdet en oversigt over hvilke partier, der har stemt for de 39 skattestigninger. Af den oversigt fremgår det, at Venstre har stemt for 12 af de 39 skattestigninger, og det svarer altså til en tredjedel. Derfor mener Christian Rabjerg Madsen ikke, at det er retvisende, at Venstre på deres parti-side oplyser kun at have “stemt for en mindre del af skattestramningerne”. “Det er helt skævt, og jeg kan slet ikke forstå, at Venstre bringer det som en slags afsløring. Vi (Socialdemokratiet, red.) står fuldt og helt på mål for de prioriteringer, som vi har lavet,” siger Christian Rabjerg Madsen til Netavisen Pio og uddyber: “En af prioriteringerne er yderligere afgift på engangsplastik, så vi har mulighed for at gøre noget for vores natur og miljø. En anden prioritering er dyrere cigaretter, så færre unge starter med at ryge. Et sidste eksempel er, at vi beder bankerne om et større samfundsbidrag, så vi har mulighed for at give nedslidte en tidligere tilbagetrækning. Det er i øvrigt prioriteringer, som vi gik til valg på.” Christian Rabjerg Madsen mener at Venstre burde være stolte, fordi de har været med til at tage ansvar.