Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Venstre-profiler langer ud efter Lars Løkke Rasmussen

Politik

26/5/21 8:57

LTT

Flere medlemmer af Venstre kritiserer den tidligere formand Lars Løkke Rasmussen.

Det vælter ind med Venstre-profiler, der har en holdning til Lars Løkke Rasmussen, og det at han vil starte sit eget parti. Den tidligere jusitisminister Søren Pind mente tidligere at Lars Løkke Rasmussens plan om at starte et nyt parti, kun handler om hans egen “forfængelighed” og vrede over at være blevet kasseret af Venstre. Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, kaldte Lars Løkke Rasmussen for en bitter og hævngerrig mand. Den seneste beskyldning kommer fra Hernings borgmester, Lars Kraup, han mener at Lars Løkke Rasmussen er løbet fra løftet om at gå af som formand efter folketingsvalget i 2019. Ifølge Lars Kraup er Lars Løkke Rasmussen kun i dansk politik, da ingen i erhvervslivet vil betro ham en lederstilling. Det skriver Netavisen Pio. 

"Jeg har ikke sagt eller skrevet ét ondt ord om en enste af dem"
Selvom Lars Løkke Rasmussen modtager kritik fra tidligere kolleger og allierede vender han den anden kind til. Det Berlingske siger han "Jeg har hverken lyst til eller behov for at være i ordkrig med gode Venstre-folk, som jeg har arbejdet tæt og tillidsfuldt sammen med i mange år.” Han uddyber “Jeg har ikke sagt eller skrevet ét ondt ord om en eneste af dem. Jeg kunne ikke drømme om at beklikke deres motiver, selvom de øjensynligt har et andet behov, hvad angår min person.”

Løkkes parti klar til at gå i luften
Selvom Lars Løkke Rasmussen møder modstand fra tidligere kollegaer og allierede, så har han Ifølge Altinget skabt en professionel organisation, der er klar til at hjælpe han nye parti i gang, så snart han officielt præsenterer det. Lars Løkke Rasmussen har et stort netværk, og blandt medlemmer kan blandt andet nævnes formanden for Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen, og Niels Aage Kjær, der ejer ventil-koncernen AVK, er foreløbig de meste kendte medlemmer af dette. Derudover er den tidligere partifælle Jakob Engel-Schmidt ansat som sekretariatschef.

Seneste måling
I den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter fra Reuters svarer 2,3 procent af vælgerne at de vil stemme på et endnu ikke opstilligsberettigt parti. Det kan være stemmer der blandt andet tilfalder Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke løftet meget af sløret for sit nye parti. Vi må derfor vente i spænding på, hvad det nye parti kommer til at stå for. 

 

Annonce