Politikerne glemmer, hvorfor europæisk samarbejde er livsvigtigt

Trusler fra Trump, Rusland og Mellemøsten burde minde om behovet for at sikre fred i Europa, mener Niels Ersbøll, der her argumenterer mere sammenhold i Europa.

I en række EU-lande dominerer populistiske højreorienterede partier den politiske debat om Europa. Det er dem, som til enhver tid kritiserer den europæiske integration.

De traditionelle partier fra venstre til højre synes derimod at have glemt den grundlæggende baggrund for skabelsen af EU:  fred mellem de europæiske lande efter to verdenskrige og demokrati, som den selvfølgelige samfundsform. 

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

I stedet drøfter vi fordele og ulemper ved euroen, ved det grænseløse Europa, den frie bevægelighed for arbejdskraft, og i Danmark de danske forbehold jf. Socialdemokratiets udmelding. Europæisk Integration er for mange blevet et skræmme ord.

Det er af vital betydning, at de partier, som støtter medlemskabet nu gør en helhjertet indsats for at genoplive forståelsen af den oprindelige politiske baggrund for skabelsen af det fredelige Europa. Det burde ikke være svært, når man betragter de åbenlyse trusler fra præsidenterne i USA og Rusland og krigene i Mellemøsten, i store dele af Afrika og i Afghanistan. 

Nu, hvor en række medlemslande er i gang med undergrave Europas grundlæggende principper er der brug for sammenhold mellem de øvrige medlemslande, men frem for alt for en effektiv inddragelse af borgerne i drøftelsen af, hvad der skal til for at imødegå denne udvikling.

Der skal snart være valg til Europa-Parlamentet. Det er en oplagt lejlighed til sætte gang i en debat, som langt om længe handler om de politiske udfordringer, som Europa står overfor. Præsident Macron og Forbundskansler Merkel har forstået det. De fortjener støtte fra alle de lande, som deler ønsket om at genskabe den politiske debat i Europa.     

Emneord: Europabevægelsen, Niels Ersbøll, Europæisk samarbejde, 270818
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også