Foto: Shutterstock

Præster og religiøse ledere skal straffes for sex med menigheden

Flere partier på Christiansborg mener at det skal være strafbart for præster og religiøse ledere at misbruge den magt og tillid deres embede giver dem.

Reglerne i dag er sådan at det juridisk set, ikke er forkert at for eksempel en frikirkepræst har et seksuelt forhold til et voksent medlem af menigheden. Dog er sagen en anden hos læger og psykologer, der ifølge paragraf 220 kan straffes med op til ti års fængsel, hvis de har misbrugt deres position til at have sex med en patient eller klient. 

Der ligger en mulig magtposition

Preben Bang Henriksen, Venstre og Karina Lorentzen, SF vil tage sagen op med Nick Hækkerup. Karina Lorentzen siger til DR: “Når man er leder af en religiøs menighed, så ligger der også en mulig magtrelation i forhold til kirkegængere. Derfor synes jeg, der er en parallel til det ansvar, som læger og psykologer har i forhold til ikke at udnytte de relationer, de får til deres patienter. Dansk Folkeparti ønsker også at reglerne på området strammes. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.