Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Behov for respiratorer falder: Doneres til andre lande

12/11/20 9:38

Theis

Staten har respiratorer i overflod og donerer derfor 50 respiratorer til Ukraine.
Beslutningen om donationen til Ukraine er truffet af den interministerielle taskforce for koordination af civile bidrag i sundhedskriser og sker på baggrund af en konkret vurdering af en række sundhedsfaglige og udenrigspolitiske hensyn.   Taskforcen består af Udenrigsministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet og Forsvarsministeriet og en række styrelser. Taskforcens mandat er at sikre, at der sker en hurtig, effektiv og korrekt håndtering af anmodninger fra udlandet om civil bistand i sundhedskriser.    Respiratorerne er af mærket ChenWei og er fremstillet i overensstemmelse med gældende EU-direktiver (CE mærket). Staten overtog i august 80 respiratorer fra Region Hovedstaden, der ikke er behov for i det danske sundhedsberedskab. Respiratorerne kan dermed doneres som støtte til andre lande.    Respiratorerne har de ventilationsformer, der er hensigtsmæssige til behandling af COVID-19 patienter med lungesvigt, og giver mulighed for tilstrækkelig ilttilførsel samt tilfører tilstrækkeligt lufttryk i slutningen af udåndingsfasen, hvilket vurderes afgørende for optimal respiratorbehandling af COVID-19 patienter.   Forsvarsministeriet vil sammen med Beredskabsstyrelsen arrangere transporten af respiratorerne til Ukraine.   Der har pågået en sundhedsfaglig dialog mellem Region Hovedstaden og Ukraine, hvor de ukrainske myndigheder har tilkendegivet at have de rette kompetencer til at betjene respiratorerne. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.