Foto: Shutterstock

Regeringen bekræfter: Stor dansk corona-nyhed på vej

Regeringen bekræfter onsdag, at der arbejdes på et nyt coronapas.

For at holde hånden under dansk erhvervsliv lancerer regeringen et coronapas, der kan anvendes til at dokumentere vaccination mod COVID-19 i forbindelse med rejser, f.eks. til erhvervsrejsende. Løsningen lanceres på Sundhed.dk ultimo februar og vil svare til COVID-19 test-passet, der i dag bruges som dokumentation for negativ test.

Regeringen sætter desuden gang i et arbejde med at udvikle et digitalt coronapas, som hurtigt og nemt kan udrulles, hvis den sundhedsfaglige vurdering tillader det. Målet er, at coronapasset skal bidrage til en gradvis, forsvarlig og hensigtsmæssig genåbning i Danmark. Løsningen udvikles i et partnerskab med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet for at sikre, at det rammer den konkrete efterspørgsel. Passet skal desuden matche de krav, der stilles i EU.

"Det er helt afgørende for, at vi kan genstarte det danske samfund, at virksomhederne kan komme op på fuldt blus igen. Mange danske virksomheder er globale virksomheder med hele verden som marked. Regeringen lancerer derfor hurtigt en løsning, der kan anvendes i forbindelse med rejser, og vil desuden undersøge muligheden for at lave et digitalt coronapas, der kan bruges i flere sammenhænge, fortæller fungerende finansminister Morten Bødskov (S). 

Hjulene skal holdes i gang

Det digitale coronapas skal være en sikker og genkendelig løsning for borgere og virksomheder og bygge på den stærke digitale infrastruktur på sundhedsområdet i

"Mange virksomheder i Danmark er afhængige af at kunne rejse for at udføre deres opgaver og holde forretningen kørende på et globalt marked. Coronakrisen har desværre givet svære betingelser for rejseaktiviteter ud af landet, men med udviklingen af et nyt coronapas til vaccinerede erhvervsrejsende, sørger vi for at teknologien er på plads til ændrede vilkår," siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen. 

Det er afgørende, at en bred anvendelse af coronapas sker på en sundhedsfagligt forsvarlig måde, så kontrollen med epidemien bevares. På nuværende tidspunkt udestår der dog centrale afklaringer i forhold til vaccinernes effekt, f.eks. om man fortsat kan sprede smitten, selvom man er vaccineret. Derfor vil regeringen først senere tage endelig stilling til, om det digitale coronapas skal bruges til andet end rejseformål som led i en genåbning af Danmar. oplyses det. 

Det forventes at passet vil være klar om tre til fire måneder. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning.