Foto: Shutterstock

Regeringen fraråder rejser til ALLE lande i verden

Den nye rejsevejledning viser, at man nu fraråder rejser til hele verden.

Regeringen fraråder hermed ikke-nødvendige rejser til hele verden. Det er dog med undtagelse af to svenske regioner, herunder Västerbotten og Västernorrland. 

De nye på listen over områder, hvor man fraråder ikke-nødvendige rejser, er Grækenland, Tyskland, Norge og tre svenske regioner. 

Det bekræfter den nye torsdagens opdatering af rejsevejledningen, som Udenrigsministeriet udarbejder. 

"Det er desværre et billede på, at smitten er steget meget på det seneste og i særdeleshed i Europa, hvor der ellers har været en lang række lande, man kunne rejse til hen over sommeren og efteråret," siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet til EB. 

Smittetallene i landene er for høje

Udenrigsministeriet begynder at fraråde rejser til landet, hvis det har over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det gælder alle lande, med undtagelse af Sverige, hvor man ser på de enkelte regioner. 

Grækenland er kommet på listen over orange lande, da deres smittetal er blevet for høje. 

Tyskland bliver lukket med de nye rejsevejledninger. 

"Med den smittestigning, vi har set, er der nu praktisk talt ingen steder, hvor der ikke er høj smitte. Og det afspejles i vores rejsevejledninger," siger Erik Brøgger til Ekstra Bladet. 

Slesvig-Holsten var fortsat åben efter sidste opdatering af listen, men nu er smitten også steget så meget, at området derfor bliver orange. Det betyder, at hele Tyskland definitiv er orange. 

Rejser til Norge frarådes

Der bliver samtidig frarådet rejser til Norge, da de har valgt at stramme deres indrejserestriktioner for danskere fra Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland. 

Udenrigsministeriet arbejder typisk ud fra turistrejsende, men Norges indrejserestriktioner gælder også for erhvervsrejsende, hvorfor man nu fraråder rejser til landet, da der er for mange restriktioner. 

Erik Brøgger mener dog alligevel, at der forskel på den nuværende situation, og den i foråret, hvor man også frarådede rejser til alle lande. 

"Der var alle flyselskaber i en situation, hvor de satte alle fly på jorden. Det vil sige, at det var helt umuligt at rejse rundt. Sådan er det trods alt ikke nu." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne