Foto: Shutterstock

Regeringen i massiv kovending: Nu vil de droppe vegetarkrav

Regeringen kom for nyligt med et forslag om, at der skulle indføres kødfrie dage to gange om ugen i alle statslige kantiner. Det forslag blev dog ikke accepteret i glæde, og derfor vender regeringen nu på en tallerken.

I slutningen af sidste uge kom regeringen med et forslag om, at der skulle være to kødfrie dage om unge i alle statslige kantiner. Kantinen på Christiansborg var dog undtaget, og det fik hurtigt mange danskere til at rase.

Regeringen havde uden tvivl ikke regnet med den massive modstand i deres forslag, og de har nu vendt 180 grader rundt, og trækker forslaget tilbage igen. Der vil nu ikke være nogen tvang om vegetardage, men i stedet skal det være op til den enkelte arbejdsplads om de vil det eller ej.

'Vi synes, det er en god ide'

Det er Finanaministeriet der melder de nye informationer ud i en pressemeddelelse, hvor de skriver, at de har lyttet til medarbejderne, og derfor valgt at droppe kravet.

“Vi synes, det er en god ide, at statens kantiner serverer mere bæredygtig mad, men vi har lyttet til medarbejdernes ønske om, at det er ikke noget, der skal besluttes fra centralt hold,” lyder det fra finansminister Nicolai Wammen i pressemeddelelsen.

Forslaget om kødfrie dage fra regeringen kom som et led i deres nye grønne indkøbsstrategi, som skal være med til at bidrage til den grønne omstilling i Danmark. Derfor ville de have skåret ned på mængden af kød, men den store modstand har altså resulteret i, at de har valgt at trække forslaget tilbage.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også