Foto: Shutterstock

Regeringen indkalder langt om længe til forhandlinger

Indkaldelsen er sendt af sted.

I slutningen af sidste år traf statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringen en stor beslutning. Her besluttede de at gennemføre en aflivning af hele landets minkbestand. 

Ifølge regeringen traf de beslutningen, da man frygtede, at den særlige minkmutation af coronavirus, der var opstået i Danmark, ville sætte det globale arbejde med en vaccine overs styr, hvis den fik lejlighed til at sprede sig. 

Det blev gjort klart, at minkavlerne ville blive erstattet for deres tab af indtægt. De blev enddog stillet en hastighedsbonus i udsigt, hvis de fik gennemført aflivningen af deres mink hurtigt. 

Siden er der dog ikke sket så meget. De andre partier har ikke været indkaldt til forhandling om erstating, hvilket har gjort regeringen til genstand for en del kritik. Nu er der dog nyt i sagen, fortælles det tirsdag middag. 

Mødes sent

Tirsdag starter forhandlingerne om erstatningen, bekræfter en partileder nu. 

De andre partier er blevet indkaldt bilateralt, hvilket på godt dansk betyder, at de bliver indkaldt til møde hver især. Her får de pågældende partier så lejlighed til at gøre deres synspunkter om det videre forløb med erstatning til minkavlerne klart over for regeringen. 

Oplysningerne bekræftes af partileder Kristian Thuelesen Dahl på Twitter. 

Han fortæller, at Dansk Folkeparti er blevet indkaldt til deres bilaterale møde klokken 22. Ifølge Thulesen Dahl er der afsat tre kvarter til mødet mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.