Foto: Shutterstock

Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

Midlerne går til at forbedre sundhedsforholdene og adgangen til vand, herunder i al-Hol og Roj lejrene, hvor de humanitære behov er store. Det oplyser udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Situationen er enormt vanskelig
Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”Den humanitære situation i det nordøstlige Syrien er enormt vanskelig. Det gør selvsagt indtryk, og jeg er glad for, at vi nu kan øge den danske støtte til bl.a. vand, sundhed og børns trivsel. Arbejdet med at evakuere de danske kvinder og børn fra lejrene er sat i værk, og vi sætter nu samtidig initiativer i gang, der forhåbentlig kan være med til at afhjælpe den forværring af det humanitære billede, der især har stået på siden årsskiftet”.

Der er akut behov for rent vand og forbedring af sundhedsforholdene
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:
”Der er ingen tvivl om, at der er store humanitære behov i lejrene og lokalsamfundene i det nordlige Syrien. Der er akut behov for rent vand og forbedring af sundhedsforholdene, og COVID-19 har kun gjort behovene endnu større. Det går især ud over børnene, der har brug for et sikkert sted at være, lege og være børn. En del af de 45 mio. kr. vil derfor bl.a. gå til psykosocial støtte, leg og aktiviteter for børnene, som dermed får et pusterum i deres hverdag.”

Baggrund
De humanitære behov i Syrien er rekordhøje. Mange års konflikt og et økonomisk kollaps - forstærket af COVID-19 pandemien – har ført til, at 90% af den syriske befolkning i dag lever under fattigdomsgrænsen. Mere end 12 mio. syrere oplever svigtende fødevareforsyninger, over 6 mio. mennesker er internt fordrevet, og 5,6 mio. er flygtet ud af landet.

Den forværrede humanitære situation
Regeringens beslutning om at afsætte 45 mio. kr. til det nordlige Syrien sker også som reaktion på den forværrede humanitære situation i al-Hol og Roj lejrene. Som Task Force Evakuerings fact-finding mission til lejrene gjorde klart, er de humanitære forhold i lejrene særligt siden årsskiftet blevet forværret. Task forcen har gennem dialog med de humanitære organisationer i lejrene identificeret et særligt behov for støtte til vand- og sanitære forhold, sundhedsydelser og almindelige hygiejneindsatser. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.