Foto: Shutterstock

Regeringen vil opruste smitteopsporing: Så mange vil de ansætte

Regeringen vil styrke smitteopsporingen. Ifølge Beskæftigelsesministeriet ønsker regeringen at opnå dette med et callcenter med 700 mand.

Regeringen ønsker at styrke arbejdet med at opspore kontakter til danskere, der er smittet med coronavirus. Og de har planer om at lade administrationsselskabet ATP hjælpe med dette.

Den aktuelle plan er, at ATP skal stille 700 medarbejdere til rådighed samt etablere et callcenter, som har til formål at styrke arbejdet. Det har Beskæftigelsesministeriet oplyst i en pressemeddelelse. 

Regeringen har desuden intentioner om at inddrage Folketinget i det videre arbejde, oplyses det. Det økonomiske aspekt er der dog styr på, hvorfor ATP kan gå i gang med at forberede etableringen af det omtalte callcenter. 

Smitteopsporingen har ikke fungeret

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har smitteosporingen ikke været god nok indtil nu. Det oplyses blandt andet, at den i december ikke kunne følge med smitteudviklingen. 

Desuden har Belingske tidligere afdækket, at smitteopsporingen ikke en eneste dag i december nåede det mål, som var blevet sat af regeringen. Her var målet at kontakte 3.000 smittede med coronavirus om dagen. Mange blev dog først kontakt flere dage efter, at de var konstateret smittet. 

"Derfor har vi brug for markant oprustning med nye kræfter, der har konkret erfaring med den slags arbejde, nu hvor vi ruster os til en situation, hvor de mere smitsomme mutationer tager over," lyder det fra Magnus Heunicke i meddelelsen, hvilket han følger op med: 

"Vi rykker nu med en markant skærpelse af smitteopsporingen, så den reelt vil være parat til at løfte denne vigtige del af epidemikontrollen fremover."

Det bliver regeringen, der skal afholde løn og omkostninger til de 700 medarbejdere, der skal bruges i callcenteret. De bliver ansat i nyoprettede stillinger til formålet, der kommer til at høre under Udbetaling Danmark under ATP. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 10.06.21 Erhvervsliv
  Særlig corona-indsats hjælper ledige

  Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.