Foto: Shutterstock

Regeringen vil opruste smitteopsporing: Så mange vil de ansætte

Regeringen vil styrke smitteopsporingen. Ifølge Beskæftigelsesministeriet ønsker regeringen at opnå dette med et callcenter med 700 mand.

Regeringen ønsker at styrke arbejdet med at opspore kontakter til danskere, der er smittet med coronavirus. Og de har planer om at lade administrationsselskabet ATP hjælpe med dette.

Den aktuelle plan er, at ATP skal stille 700 medarbejdere til rådighed samt etablere et callcenter, som har til formål at styrke arbejdet. Det har Beskæftigelsesministeriet oplyst i en pressemeddelelse. 

Regeringen har desuden intentioner om at inddrage Folketinget i det videre arbejde, oplyses det. Det økonomiske aspekt er der dog styr på, hvorfor ATP kan gå i gang med at forberede etableringen af det omtalte callcenter. 

Smitteopsporingen har ikke fungeret

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har smitteosporingen ikke været god nok indtil nu. Det oplyses blandt andet, at den i december ikke kunne følge med smitteudviklingen. 

Desuden har Belingske tidligere afdækket, at smitteopsporingen ikke en eneste dag i december nåede det mål, som var blevet sat af regeringen. Her var målet at kontakte 3.000 smittede med coronavirus om dagen. Mange blev dog først kontakt flere dage efter, at de var konstateret smittet. 

"Derfor har vi brug for markant oprustning med nye kræfter, der har konkret erfaring med den slags arbejde, nu hvor vi ruster os til en situation, hvor de mere smitsomme mutationer tager over," lyder det fra Magnus Heunicke i meddelelsen, hvilket han følger op med: 

"Vi rykker nu med en markant skærpelse af smitteopsporingen, så den reelt vil være parat til at løfte denne vigtige del af epidemikontrollen fremover."

Det bliver regeringen, der skal afholde løn og omkostninger til de 700 medarbejdere, der skal bruges i callcenteret. De bliver ansat i nyoprettede stillinger til formålet, der kommer til at høre under Udbetaling Danmark under ATP. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også