Region Sjælland sender læge-klinikker i udbud

Region Sjælland har drevet lægepraksisser i Horslunde og Nakskov, men disse klinikker bliver nu sendt i udbud, så andre aktører kan byde ind på driften. Det vil sikre den fremtidige lægekapacitet i klinikkerne.

Igennem de senere år er en del læger i Nakskov og Horslunde stoppet i deres lægepraksis, uden at kunne finde en ny læge der kunne overtage driften. Derfor har regionen drevet de ledige lægeklinkker, så alle borgere i området kunne tilknyttes en lægepraksis.

- Vi udbyder opgaven med at drive lægepraksis i Horslund og Nakskov, så vi sikrer, at borgere i området får mulighed for at få et nært sundhedstilbud. Vi ønsker at sikre en god lægekapacitet i lokalområdet, så de læger, der er og kommer til regionen, kan være med til at videreudvikle sundhedstilbuddene til borgerne gennem stærke lægefaglige miljøer, fortæller Christina Sjøberg Lundgren, der er praksisdirektør i Region Sjælland.

Regionen har gennem en række initiativer forsøgt at tiltrække nye læger til de ledige klinikker. Der har blandt andet været afholdt informationsmøde fremvisning af lægeklinikkerne og lokalområdet. Interessen har været rigtig stor, især fra unge læger, som er godt på vej i deres uddannelsesforløb.
 
Med den nye Sundhedslov skal regionen sikre, at de ledige lægeklinikker kommer i offentligt udbud, så de der måtte have interesse i at løse opgaven, med at sikre lægedækningen i de ledige klinikker, kan byde på opgaven.
 
Alle kan byde ind, og vinderen af udbuddet vil få en kontrakt på de ledige lægepraksis. Kravene til at drive klinikkerne er de samme, der er til alle andre lægeklinikker.
Regionen ønsker, at den kommende leverandør vil skabe et godt og stabilt sundhedstilbud til de borgere, der i dag betjenes af de regionsdrevne klinikker, så der fortsat kan gives en høj kvalitet i de nære sundhedstilbud.
 
Udbuddet blev sat i gang den 1. oktober, og du kan læse mere om det på www.udbud.dk. 
 
Emneord: Lægeklinik, Region Sjælland, OPS, Offentligt privat samarbejde, Praktiserende læger, Ansættelse af læger
Region Sjælland på DenOffentlige.dk Region Sjælland
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.09.19 Infrastruktur
  Erhvervsliv: Her er en halv mia til mere velfærd

  Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne frigøre en halv milliard kroner, hvis flere private stod for at passe veje og grønne anlæg.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.