Borgmester i Kolding og formand for KLs Teknik og Miljøudvalg, Jørn Pedersen, griber debatten om fornyelse af KL og efterlyser gode ideer.

Udvalgsformand i KL: Kom med de gode ideer

Politik

17/03/2015 09:25

Nick Allentoft

Vi forsøger faktisk at skabe et nyt KL, så alle ideer er velkomnne, skriver udvalgsformand og borgmester Jørn Pedersen (V) i en kommentar til kritikken af KL Topmødet.

Der er slet ingen tvivl om, at vi står i verden der forandres omkring os. Det gør den også i den måde vi i KL har dialog med kommunerne. 

Derfor nyder fag konferencerne også større og større opbakning, da man på engang både er dialog med KL og kommunale kollegaer. Det er politisk, fagligt og på kryds og tværs. 

KL´s Topmøde er kommunernes årlige generalforsamling. Her var der i år tænkt fornyelser og som det også blev sagt klart og tydeligt, så kom med ønskerne og input til at gøre det endnu bedre. De input lyttes der til. For der skal ske fornyelser, netop forankret i hvad deltagerne forventer. Det vil være en konstant proces, for morgendagen er anderledes, end vi troede i går.  

                        Læs de tre klummer, der har startet debatten.

En af fornyelserne i år, var at et væsentligt punkt blev sat til debat og afstemning. En borgmester mente, at det var for galt, det var aldrig før sket i hans 20 års historie. Da jeg til mit indlæg ville låne en stemmeseddel, havde jeg nær ikke fået den, fordi vedkommende var nervøs for ikke at få den igen, for nu skulle man stemme. 

Var det topstyring, at sætte til debat og afstemning blandt de delegerede, om vi skulle undersøge en mulig fusion med regionerne nærmere?

En beslutning, som en bestyrelse bare kunne have truffet. Nej, det var da det modsatte, det var demokratiet der talte og netop et udtryk for det KL jeg gerne ser. Nemlig et KL som inddrager og involverer.

Hvilket så i denne sag i øvrigt også var sket på sidste repræsentantskabsmøde. At en bestyrelse så indstiller er jo ikke topstyring, men bestyrelsens ansvar. Og at en bestyrelse så lytter til afstemningens resultat og evaluerer på det, er så lige så naturligt. 

Kvitteringen for at være demokratisk, blev så at jeg og bestyrelsen skal beskyldes for at stå for topstyring!

Det jeg oplever som nyt bestyrelsesmedlem i KL er ikke en bestyrelse, som tror, vi alene vide. Jeg oplever en bestyrelse, som i den grad drøfter og diskuterer, også de mange input, som vi får. 
Så kom nu med de gode idéer og input, i stedet for at råbe ”topstyring”, når det faktuelt faktisk var det modsatte der skete.

Eller sige ”jeg vil forandring”, uden at sætte ord på.

Jeg ser frem til de gode input og reelle ønsker til forandring. 

 

Mest Læste

Annonce