International pris til Greater Copenhagen- samarbejdet

Politik

13/2/18 2:08

Region Hovedstaden

Greater Copenhagen har netop vundet en stor, international pris.

Det er Financial Times, der står bag prisen fDI (Foreign direct investment) for bedste strategi til at tiltrække udenlandske investeringer, som Greater Copenhagen i år har vundet i kategorien mellemstore regioner.

- Det vigtigste for mig er, at vi med Greater Copenhagen er lykkedes med samle kræfterne bag fælles kampagner og initiativer, der markerer vores metropol som et attraktivt sted at drive virksomhed, arbejde og investere. At vi vinder fDI-prisen for anden gang i træk er for mig en understregning af, at vi ved at stå sammen kan få omverdenens øjne op for de kvaliteter, vi har netop her i metropolen. På den måde kan vi positionere os stærkere i kampen med andre internationale metropoler som Stockholm og Hamburg, således at investeringer og talenter søger mod vores geografi frem for til andre steder, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

Greater Copenhagen vinder prisen på baggrund det stærke samarbejde i Greater Copenhagen. Et eksempel er projektet ”Science to Business”, hvor man i samarbejdet på tværs af kommuner, videnbyer og universiteter har kortlagt 12 forskningsmæssige styrkepositioner, der skal tiltrække investorer, virksomheder og talenter til Greater Copenhagen.

Den innovative måde at markedsføre en region på har tidligere sikret Greater Copenhagen hovedprisen ”Best Destination Brand”, sponsoreret af New York Times, ved City Nation Brand Awards, der hylder de bedste initiativer, der er igangsat verden over for at markedsføre regioner, byer, steder eller lande.

Financial Times har lagt følgende til grund for udnævnelsen:

"In an ever more competitive global investment landscape and at a time when Europe is moving into a new political chapter with continuing uncertainties, it is equally challenging and important for cities and regions across Europe to bolster their appeal for foreign direct investment. fDi Magazine's rankings are the result of a detailed, in-depth benchmarking exercise to determine the European locations with the brightest prospects for future inward investment. We applaud Greater Copenhagen's success in these rankings,"

Annonce