Region Sjælland får ny topdirektør

Ledelse

25/07/2016 14:08

Nick Allentoft

Region Sjælland finder ny topchef i egne rækker.
​Det bliver Region Sjællands konstituerede adm. direktør, Per Bennetsen, som fra den 1. juli kan sætte sig i regionsdirektørstolen i Region Sjælland. Det har regionsrådet i dag vedtaget. Regionsrådsformand Jens Stenbæk glæder sig over beslutningen.   45-årige Per Bennetsen kommer til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af regionens største arbejdsplads med 17.000 medarbejdere og et budget på 17 milliarder kroner.  

Bestikkelsesskandalen fra Region Sjælland

Bestikkelsesskandalen begyndte i Region Sjælland og spredte sig siden til en række andre offentlige myndigheder. Sagen er kaldt Danmarkshistoriens største, og har tråde til flere andre myndigheder. IT-giganten ATEA spiller en central rolle.

Læs alt om skandalen her. 

- Per Bennetsen er strategisk tænkende, innovativ og en dygtig leder, som kender Region Sjælland indefra. Vi får med Per en administrerende direktør i Region Sjælland, som kan sikre både kontinuitet og fornyelse i organisationen. Det bliver et hovedfokus for den administrerende direktør at fortsætte den igangsatte modernisering af regionens sygehuse og sikre sammenhængende patientforløb for regionens borgere. Erhvervsudvikling, vækst, højere beskæftigelse og flere unge i uddannelse er også fokusområder, hvor Region Sjælland skal vise regionalt lederskab, siger Jens Stenbæk.

Region Sjælland har åbnet Danmarks nyeste psykiatrisygehus, og regionen skal snart i gang med at bygge Sjællands Universitetshospital i Køge og andre sygehusbyggerier som en del af udviklingen af det samlede sygehusvæsen. Samtidig har regionen ansvaret for den regionale udvikling – med fokus på erhvervsudvikling, grøn vækst og bedre infrastruktur i hele regionen – og driver en række specialiserede sociale institutioner.   Skal sætte nyt hold Per Bennetsen skal nu sætte det hold, som sammen med ham skal stå i spidsen for at løse Region Sjællands opgaver og udfordringer. Der vil blive taget initiativ til at direktionen bliver fuldtallig, og i de kommende uger vil der blive ansat ny økonomidirektør, ligesom der vil blive ansat en chef for regionens nye interne kontrolenhed. Derudover bliver den første opgave for den nye administrerende direktør at få udarbejdet et forslag til et budget for 2017 i balance, som regionsrådet kan drøfte og behandle efter sommerferien. 

Per Bennetsen har været ansat i Region Sjælland siden regionens dannelse i 2007. De første to år som sekretariatschef og siden 2009 som koncerndirektør i Region Sjælland med det øverste administrative ansvar for regionens arbejde med vækst- og udviklingsområdet, socialområdet samt sundhedsinnovation og samarbejdet mellem kommuner, sygehuse og almen praksis.

Siden marts måned har Per Bennetsen været konstitueret administrerende direktør i Region Sjælland.   Stærke kandidater Et rekrutteringsbureau har medvirket i processen med at finde Region Sjællands nye administrerende direktør efter den tidligere administrerende direktør Jens Andersen fratrådte i marts.   - Vi har fået god hjælp fra Mercuri Urval under rekrutteringsforløbet, og der er gjort et grundigt arbejde for at finde den rette kandidat. Vi har haft et stærkt felt af ansøgere, og valget af Per Bennetsen er en velovervejet og god beslutning, som hele Regionsrådet bakker op om, siger Jens Stenbæk.   Per Bennetsen glæder sig til nu at sætte sig i spidsen for administrationen i Region Sjælland.   - Region Sjælland har en nøglerolle, når det handler om at skabe sammenhængskraft og finde helhedsorienterede løsninger i regionen. Private virksomheder, kommuner, uddannelsesinstitutioner og borgere er vigtige samarbejdspartnere i det arbejde. Regionen skal være den samlende og retningssættende part. På de indre linier skal vi have endnu mere fokus på at bruge den store viden hos vores  17.000 dygtige medarbejdere til at styrke både vores drift og udvikling. Det arbejde glæder jeg mig rigtig meget til at tage fat på, siger Per Bennetsen.   Per Bennetsen er uddannet cand. techn. soc. fra Roskilde Universitet. Han bor privat i Roskilde med hustruen Maria, som er sygeplejerske. Sammen har de datteren Mathilde, som er 16 år.  

Mest Læste

Annonce