Sophie Hæstorp Andersen lægger ingen fingre imellem over det enorme underskud i Eurovision projektet.

Regionspolitikere skuffet over nyt regnskab for Eurovision Song Contest

Ifølge den seneste redegørelse fra Wonderful Copenhagen bliver underskuddet efter Eurovision Song Contest på 58 mio. kroner. Det bør få konsekvenser, mener regionsrådsformanden i Region Hovedstaden.

”Jeg er dybt skuffet”. Så kontant lyder reaktionen fra regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), efter at Wonderful Copenhagen i dag har offentliggjort en redegørelse og regnskab efter Eurovision Song Contest 2014.

I det reviderede regnskab lyder det forventede underskud på 58 mio. kroner. Ifølge Wonderful Copenhagen selv skyldes overskridelsen, at projektet udviklede sig fra et eventprojekt til et byggeprojekt. Og dermed havde Wonderful Copenhagen ikke de rette kompetencer.

”Ligesom mange andre er vi politikere i regionsrådet hovedrystende over for, at underskuddet ser ud til at blive så stort. På den ene side kan det ikke tage successen fra Eurovision Song Contest, som var et brag af en fest og en kæmpe gevinst for hovedstadsregionen og for Danmark i det hele taget. Men det er klart, at man bliver skuffet, når Wonderful Copenhagen sort på hvidt konkluderer, at de ikke havde de rette kompetencer til at løfte opgaven. Så er det første, der farer gennem ens hoved, at det bør få konsekvenser”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Skrappere krav
Politikerne i Region Hovedstaden vil derfor på førstkommende regionsrådsmøde påtage sig opgaven med at finde en politisk løsning for, hvordan Projektselskabet bag Eurovision Song Contest hurtigst muligt kan lukkes ned. Det skal ske, så der undgås yderligere tab for Wonderful Copenhagen, og så alle kreditorer kan få deres penge igen.

”Men det er klart, vi skal også tale om hvilke konsekvenser budgetoverskridelsen bør få for Wonderful Copenhagen. F.eks. at vi vil stille krav om, at organisationen fremadrettet får en bedre og mere robust organisation med hensyn til blandt andet budgetter og økonomistyring. Men også i forhold til hvilke kompetencer, de ansætter. Her skal Wonderful Copenhagens organisation blive skarpere”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun noterer sig, at der som følge af budgetoverskridelsen allerede er sket ledelsesmæssige konsekvenser i Wonderful Copenhagen. Alligevel forventer hun, at organisationens bestyrelse også drøfter yderligere tiltag.

”Jeg vil se frem til en udmelding fra dem, for som sagt skal organisationen styrkes fremadrettet. Men når det er sagt, skal vi også i Region Hovedstaden nærstudere redegørelsen og regnskabet. For vi skal også lære af denne proces. F.eks. om vi som bidragsydere skulle have stillet skrappere krav helt fra starten. Det er vigtigt for det fremadrettede samarbejde mellem Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen”, siger regionsrådsformanden.

Vil stadig støtte events
Sophie Hæstorp Andersen lægger imidlertid vægt på, at forløbet ikke har skræmt Region Hovedstaden væk fra store og internationale events.

”Eurovision Song Contest var ikke første gang, vi har bidraget økonomisk til en stor event. Og successen taget i betragtning er det med sikkerhed heller ikke sidste gang. Det er godt givet ud, at Danmark og vores region kan komme på verdenskortet på den måde, fordi det bidrager til jobs, turisme og vækst herhjemme og selvfølgelig til en uvurderlig branding af vores internationale metropol. Så meget desto vigtigere er det, at vi bruger dette forløb omkring regnskabet til at lære af forløbet, så vi undgår at gentage samme fejl”.

Hun påpeger, at Region Hovedstaden ifølge regionsloven har flere budgetter, og at penge til støtte af events eller regionale udviklingsprojekter ikke bliver taget fra sundhedsbudgetterne.

Emneord: ESC, Eurovision, Projektstyring, Budgetoverskridelser, Underskud
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 20.08.14 Politik
  Region Hovedstaden bevilger 46 mio. kroner til Wonderful Copenhagen

  Et bredt flertal i regionsrådet har indgået en politisk aftale om at bevilge et ekstraordinært engangstilskud. Til gengæld reducerer regionen tilskuddet over en årrække

 • 20.08.14 Velfærd
  Underskud i Aarhus: Ældreområdet under pres

  Ældreområdet i Aarhus forventer underskud på 33 mio. kr. i 2014. Det skyldes flere udgifter til ældre handicappede og til genoptræning efter hospitalsindlæggelse. Desuden er der et stigende antal borgere med mere komplekse behov, som stiller store krav til de indsatser, afdelingen skal levere. Det sætter økonomien under stort pres.

 • 18.08.14 Ledelse
  Regionsrådsformand: Positivt at Wonderful Copenhagen formand trækker sig

  Wonderful Copenhagens bestyrelsesformand har valgt at trække sig fra sin formandspost. Den beslutning roses af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

 • 01.07.14 Infrastruktur
  Endnu et vejprojekt åbner før tid

  De første 11 kilometer motorvej mellem Hårup og Låsby ved Silkeborg åbner et år før tid. Det fortæller Vejdirektoratet. - Jeg er flere gange – senest i den forløbne uge – stødt på myten om, at store infrastrukturprojekter altid overskrider budgetter og tidsplaner. Men faktisk har vi de seneste år set mange store infrastrukturprojekter være foran tidsplanen og være billigere end budgetteret. Og det er jo positivt, siger trafikminister Magnus Heunicke.