SF’s nyeste idé: 3 års fængsel hvis du mener noget andet end os

Nu vil SF forbyde at danskere, der mener at f.eks. homoseksualitet og onani er forkert, påfører deres holdninger til andre mennesker. Partiet går foran alle andre diktatoriske idéer fra folketinget og siger nu, at den slags skal kunne koste op til tre års fængsel. “Negativ social kontrol” skal bekæmpes med positiv statslig kontrol.

Socialistisk Folkepartis formand Pia Olsen Dyhr går nu åbent ud i danske medier og taler for forbud mod bestemte holdninger og opdragelsesformer, som hun mener er “negativ social kontrol” - og som desuden selvfølgelig er i modstrid med SF’s holdninger.

Med baggrund i de seneste års fokus på “social kontrol i muslimske miljøer” breder SF’s formand nu princippet ud på holdninger og værdier i “konservative kristne miljøer” som, i følge Pia Olsen Dyhr, også opdrager deres børn på måder, som ikke bør være lovlige.

Med baggrund i handlinger som i forvejen er ulovlige i den almindelige danske lovgivning - såsom tvangsægteskab og vold i hjemmet - vil SF altså nu retfærdiggøre at nogle danskeres syn på f.eks. homoseksualitet og onani skal gøres ulovlig.

Præcis hvad “negativ social kontrol” er, har aldrig stået helt klart, så det giver mulighed for at brede forbud og påbud ud til flere områder løbende efterhånden som nye idéer kunne opstå blandt politikere og politiske partier. F.eks. peger SF på en rapport om “negativ social kontrol” udarbejdet af Børns Vilkår i 2018 hvori flere personer, som er vokset op i Jehovas Vidner, mormonkirken, Luthersk Mission og Indre Mission, fortæller om “udskamning af homoseksualitet og onani, om kun at måtte have en kristen kæreste, eller om et særligt internetfilter, så man kun kunne se kristent accepterede ting online”.

Der er en del danskere, der har et internetfilter, som forhindrer at deres børn kan se porno online. Er det mon “social kontrol”? Er det “negativ social kontrol” eller “positiv social kontrol”? Og hvem skal bestemme hvad der er hvad? Man må gætte på at “staten” er svaret på det spørgsmål ifølge SF - og i øvrigt flere og flere andre partier i folketinget.

Og hvornår er noget “Udskamning” eller bare lovlige meningstilkendegivelser? Hvem skal vurdere det?

“Et bud kunne være at opgradere Socialstyrelsen med en enhed, der arbejder med lukkede kristne miljøer,” siger Pia Olsen Dyhr. Så mon ikke det kunne blive Socialstyrelsens specialenhed der kommer til at tage sig af den vurdering…?

De seneste år er der opstået et mere og mere tydeligt flertal i folketinget, for at børn, skal kunne tilbydes hormonbehandlinger for at bremse deres kønsudvikling. Der bliver flere og flere børn som gennemgår den type behandling.

Kan man i fremtiden forestille sig, at det kan komme ind under gummi-begrebet “negativ social kontrol” at mene og give udtryk for, at det er forkert? Som forælder såvel som i det hele taget?

For få år siden var udsagnet “Jeg er uenig i det. du siger, men jeg vil til enhver tid kæmpe for, at du har lov til at mene og sige det,” et bærende princip for at fastholde et frit samfund. Det er det ikke mere. Nu er det i højere og højere grad flertallet, som skal bestemme, hvad alle må tænke, mene og sige.

Hvad tænker du det fører til?

Kilder:
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12401842/jeg-har-intet-problem-med...
https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/sf-social-kontrol-i-lukkede-kr...
https://www.berlingske.dk/samfund/hundredvis-af-boern-undersoeges-for-at...

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.