Foto: Skatteministeriet

Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

Lovforslaget, der er blevet fremsat i dag, giver blandt andet Skattestyrelsen bedre mulighed for at kræve, at virksomheder stiller værdier som sikkerhed over for styrelsen, hvis der er mistanke om organiseret svindel. Det vil samtidig udvide Skattestyrelsens muligheder for at kræve betaling fra flere af de parter, der er involveret i organiseret svindel.

Det er vigtige værktøjer, fordi de gør Skatteforvaltningen bedre i stand til at sikre sig betaling af eksempelvis den moms, der ellers som følge af fejl eller svindel ikke ville være blevet betalt.

”Jeg præsenterede i foråret en massiv styrkelse af skattekontrollen med 250 nye medarbejdere, og med finansloven for 2021 styrker vi med yderligere 750 medarbejdere over de næste 3 år. Samtidig ser vi løbende på, om vi kan stille Skattestyrelsen stærkere med eksempelvis ny lovgivning. Med dette lovforslag giver vi Skattestyrelsen endnu bedre mulighed for at sikre, at svindlerne hurtigt kan stoppes, så vi undgår, at statskassen lider tab.” siger skatteminister Morten Bødskov.

Skattestyrelsen har allerede på flere områder en effektiv kontrolindsats mod svindel. Eksempelvis afslører indsatsen mod momskarruseller fejl eller svindel i otte ud af ti kontroller, og indsatsen har i løbet af de sidste fire år resulteret i, at der er udsendt ekstra skatteopkrævninger for ca. 1,8 mia. kr.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.

 • 27.11.20 Politik
  Det byder på pensionsalder og feriepenge i folketinget i dag

  Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard er fredag i Folketinget, hvor han deltager i en forespørgselsdebat om pensionsalder og i behandlingen af et forslag om udbetaling af feriepenge