Skattevæsenet taber sag mod mulig udbytte-skurk

Skattestyrelsen er stadig på jagt efter de 12,7 milliarder kroner, der blev lænset fra den danske statskasse i den store skandalesag om udbetaling af udbytteskat, hvor en række svindlere er mistænkt for at stå bag. En af dem er den Dubai-baseret forretningmand Sanjay Shah, men nu har en domstol samme sted afvist skattevæsenets søgsmål mod briten.

SKAT - der i dag hedder Skattestyrelsen - jagter de 12,7 millarder kroner, som forsvandt ud af statskassen som følge af udbytte-skandalen, hvor et internationalt netværk svindlede sig til at få udbetalt såkaldt udbytteskat, selvom de ikke havde krav på pengene.

Men skattevæsenets systemer slog nok engang fejl, og der blev udbetalt uberettiget udbytteskat i massevis, før bristen blev opdaget.

I jaten på at inddrive de stjålne pengesedler har Skattestyrelsen forsøgt sig med et civilt søgmål mod den britiske forretningsmand Sanjay Shay ved en domstol i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, hvor Sanjay Shah er bosat.

Men retten har afvist sagen mod Sanjay Shah, der i Danmark er at betragte som en af sagens hovedmistænkte.

Sagens dommer, Ahmed Moheey El-Deen Hegazy, oplyser til det amerikanske medie Law360, at Skattestyrelsen beviser er utilstrækkelige.

- Sagsøgeren har ikke forelagt de dokumenter, der understreger retssagen. Derfor er der på nuværende tidspunkt ikke bevis for, hvad sagsøgeren hævder, lyder det fra dommeren.

- Vi er uenige

Til TV2 fortæller Skattestyrelsen, at man er uenig i dommen fra Dubai, hvorfor dommen er anket.

- Skattestyrelsen er uenig i afgørelsen fra retten i Dubai og har anket den på stedet. Som Skattestyrelsens advokater læser afgørelsen, har retten ikke afvist sagen under henvisning til, at styrelsens krav er uretmæssigt, men alene på grund af formelle mangler i sagens dokumentation, hvilket styrelsen ikke er enig i, fortæller Claus Dithmer, pressechef i Skattestyrelsen.

På den anden side af bordet er der derimod tilfredshed at spore med retten i Dubais afgørelse:

- Jeg har flere gange sagt, at det danske skattesystem er dysfunktionelt, og denne langstrakte affære, der fylder retslokaler i hele verden, understreger min pointe, siger Jack Irvine, der er talsmand for Sanjay Shah, til Law360.

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer