Slagelse sparer penge ved udbud med fokus på kvalitet

Slagelse Kommune har ved det seneste udbud på rengøringsområdet opnået mere effektiv rengøring ved fokus på kvalitet. Samarbejdet viser, at kvalitet og effektivitet ikke er hinandens modsætninger.

I Slagelse Kommune har man i forbindelse med det seneste rengøringsudbud lagt stor vægt på en række kvalitetskriterier, herunder arbejdsmiljø, miljøpåvirkning, drift, levering og ledelsestimer. Det klare kvalitetsfokus har ikke betydet flere omkostninger, men derimod givet en økonomisk besparelse på omkring 4 mio. kr.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

I tråd med kommunens fokus på kvalitet er opgaven udbudt med kontrolredskabet INSTA 800, der giver mulighed for en bedre dokumentation og kontrol af rengøringens kvalitet. Herved lettes samarbejdet og kommunikationen mellem de involverede aktører, og der er et fælles udgangspunkt for kvalitetsvurderingen.

- Det er vigtigt for os, at konkurrenceudsættelse af rengøring ikke blot bliver en spareøvelse. I stedet arbejder vi målrettet med at udarbejde vores udbud på en måde, der sikrer mere kvalitet for pengene, siger ejendomschef Flemming Birger Larsen, Slagelse Kommune.

Slagelse går imod en tendens til at bruge laveste pris som tildelingskriterium i offentlige udbud af rengøring. En tendens, der ifølge DI risikerer at medføre ringere rengøringsservice i kommunerne. Nye tal fra DI viser nemlig, at omkring en tredjedel af de udbudte kontrakter på rengøringsområdet i 2015 ene og alene blev bedømt på baggrund af, hvem der kunne tilbyde den laveste pris.

- Slagelse Kommune viser, at konkurrence på kvaliteten ikke hindrer muligheden for samtidig at opnå økonomiske gevinster. Desuden er det netop, når virksomhederne tilskyndes til også at byde ind med deres nyskabende løsninger, at der skabes grobund for udvikling af velfærden, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI.

Læs mere om kommunernes konkurrenceudsættelse her

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Udbud, Rengøring, Slagelse Kommune, Mette Rose Skaksen, Konkurrenceudsættelse, OPS Avisen nr. 1, Kvmail2017

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også