Foto: Shutterstock

Smittekurven er opadgående: Så højt er kontakttallet nu

Netop nu har Magnus Heunicke afsløret kontakttallet i Danmark, og det understreger desværre, at smittekurven i Danmark er opadgående.

Efter en weekend med høje smittetal fulgte en rekordhøj mandag, hvor en ny ærgerlig milepæl på mere end 1.000 smittede blev nået.

I dag er smittetallet faldet med mere end 300, men det skyldes primært, at der opgjort tal for 20 timer i stedet for 24 timer, hvor gårsdagens tal til gengæld var baseret på 28 timer i stedet for 24 timer.

Antallet af indlæggelser er heldigvis også faldet en smule igen, efter den voldsomme stigning på 18 personer i går.

Tager vi et kig på det vigtigste tal i denne coronakrise, så er det kontakttallet, og der er fortsat for højt. Magnus Heunicke har netop været ude at breake kontakttallet som fortsat ligger på 1.2.

Smittenkurven er fortsat opadgående

Helt præcist betyder det, at en person i gennemsnit smitter 1.2 personer, og derfor vil 100 coronasmittede danskere smitte 120 personer.

“Det ugentlige kontakttal er beregnet til 1,2. Dermed er smittekurven fortsat opadgående i samfundet. Det er en del af baggrunden for de nye restriktioner fra i fredags, vi må og skal have vendt udviklingen i Danmark. Vigtigt, at vi holder fast,” fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

Det forventes, at smittetallene og kontakttallet vil falde i løbet af de næste 10 til 14 dage, hvor effekten af de nye restriktioner bør kunne mærkes.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.