Foto: Google Maps

Smitten er for høj: 1350 sendes hjem

Smittetallet er for højt. Det har nu medført, at fire sogne i Danmark er blevet lukket ned.

Der er kommet nye regler, når det kommer til automatisk nedlukning på sogns-niveau. Det er dog blevet bekræftet, at det nu får konsekvenser, og det rammer et stort gymnasium og to grunderskoler i hjertet af København.

Gefion Gymnasium, der ligger i indre København, tæller hele 1250 elever, ligesom man har 130 ansatte. Man har dog været nødsaget til at sende dem alle hjem, da smitten i Sankt Pauls sogn er for højt. 

Det skriver TV 2, som ligeså fortæller, at det også gælder Sølvgades Skole og Nyboder Skole.

Ifølge sogn.dk bor der 4754 personer i Sankt Pauls sogn-området, hvor man har talt 22 smittede. 

Birgitte Vedersø, rektor for Gefion Gymnasium, mener ikke, at det er rimeligt. Gefion Gymnasiums elever har ikke noget med soognet at gøre. Som tidligere nævnt, så går der 1250 elever på skolen, men det er kun 2,6 procent af skolens elever, der bor i Sankt Pauls sogn.

"Vi er overhovedet ikke involveret i smitten. Vores elever bor her ikke. De kommer fra Østerbro, indre by og Nørrebro, og de kommer kun i skole, og så går de hjem. Det er ærgerligt," siger hun til TV 2.

Birgitte Vedersø kunne for to uger siden åbne dørene for eleverne. Gefion Gymnasiums elever og ansatte er dog blevet testet flittigt, og hun fortæller, at der har været nul smittede. 

"Eleverne blev fuldstændig slukket i blikket, da de fik beskeden om, at de skulle hjem igen. De trænger til at komme tilbage i skole," siger Birgitte Vedersø.

Birgitte modtog den triste nyhed, da hun blev ringet op af Københavns Kommune. Hun måtte efterfølgende sende over 1400 mennesker hjem. Og man forventer ikke, at de kan komme tilbage med det samme. Der kan nemlig gå over en uge, før de får lov til at åbne igen.

De vil først få lov til at komme tilbage, når incidenstallet er under 400.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne