Foto: Shutterstock

Smitten stiger: I denne kommune sendes mange elever og medarbejdere hjem

I Odsherred kommune frygter de den stigende smitte. På Facebook skriver Odsherred kommune at mange elever og medarbejdere er sendt hjem, da de alle har været nære kontakter til Covid-19-smittede.

Det får kommunen til at bekymre sig og de opfordrer til at befolkningen står sammen og hjælpes ad. De skriver blandt andet i et opslag på Facebook at smitten blandt store elever skal stoppes, så den ikke breder sig endnu mere. De oplyser, at det de ser udfra smitteopsporingen, er at det er de unge der smitter hinanden i sociale sammenhænge, og at det er sket uden for skoletid. 

Først udbrud skete efter fest
Det første udbrud af Covid-19 kom efter en fest i pinsen, her mødtes elever fra forskellige skoler og dermed er elever fra skoler på tværs af kommunen blevet smittet. Derudover oplyser de at nogle af de hjemsendte færdes omkring, selvom de er sendt hjem i selvisolation. Kommunen understreger at det ikke går, når man er i isolation, skal man blive hjemme. Derfor opfordrer de nu til, at man tager ansvar, og hanker op i sig selv. De tilføjer at man bør begrænse den sociale kontakt mest muligt. 

Tag medansvar
Odsherred kommune beder til at alle hjemsendte, deres nære kontakter og forældre om at tage et medansvar og følge restriktionerne. Restriktionerne er at være i isolation og at tage en PCR-test på 4. og 6. dagen, efter mødet med en smittet. I opslaget understreger de at man først må komme “ud i samfundet” efter at have modtaget to negative test eller til man er symptomfri. Kommunen skriver afslutningsvis at de ikke prøver at udskamme nogen. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.