Foto: Google Maps

Smitteudbrud får dansk gymnasium til at lukke helt ned

Da der er konstateret corona-smitte hos en central lærer på skolen, har rektoren været nødsaget til at lukke hele skolen gymnasiet ned.

Et gymnasium i Nordjylland er nødsaget til at sende alle elever og lærere hjem på grund af coronasmitte.

Den melding giver skolens rektor, Torben Poulsen til mediet Nordjyske.

Torben Poulsen fortæller, at en central lærer på Aalborghus Gymnasium er blevet smittet med coronavirus, og derfor har de været nødsaget til at trække stikket og lukke skolen ned.

“Vi er nødt til det, fordi en lærer også er konstateret positiv. Det er en central lærer, som har siddet på lærerværelset, så vi har været nødt til at sende en del lærere til test og bedt dem om at isolere sig,” lyder det fra Torben Poulsen, der kalder hele situationen for frygtelig.

Rektoren havde på forhånd besluttet, at hvis der kom et nyt smittetilfælde, så ville det blive nødvendigt med en hel nedlukning af skolen, særligt når det var en central lærer, der har været i kontakt med både lærer og elever.

De unge elever vil i stedet skulle have deres undervisning virtuelt, og det forventes ikke, at de kan vende tilbage til skolen igen før den 3. november.

Beskeden til eleverne

Eleverne blev gjort opmærksomme på coronasmitten via en besked i studieportalen, Lectio, hvor rektoren her til morges har sendt en besked ud.

Beskeden til eleverne lød således:

"Kære Alle. I dag er der en klasse og en lærer, der yderligere er testet positive. Det betyder, at vi nu er kommet på en mængde, som gør virtuel undervisning lettere for os alle. Så indtil videre er gymnasiet lukket og vi arbejder alle fra i dag virtuelt. Følg godt med her på Lectio om hvornår vi igen er i gang med fremmøde på gymnasiet," lyder det i beskeden fra rektoren.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også