Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Advarer danskerne: Fupmagere på spil

Social

29/4/21 8:20

Theis

Det er vigtigt at man lige nu er ekstra opmærksom.

Der er ofte svindlere på spil - og nu er der endnu et tilfælde, som betyder at danskerne nu skal være ekstra vågne. Derfor lyder der nu en advarsel.

I denne tid testes mange mennesker i Danmark for corona og mange modtager sms-beskeder i forbindelse med deres prøvesvar - det er der nu fupmagere der udnytter. 

Derfor advarer Statens Serum Institut nu i en pressemeddelelse.

Igennem noget tid har flere borgere nemlig oplevet at modtage falske sms-beskeder, der ved første øjekast ser ud til, at komme fra Statens Serum Institut. 

I sms'en står der også et link med teksten corona-smitte.net - og det bør man absolut ikke trykke på. Her forsøger svindlerne nemlig at franarre borgerne deres personlige oplysninger.

I de falske sms’er skriver ukendte afsendere, at Statens Serum Institut har sendt ny post, som modtageren skal logge på en hjemmeside for at læse. Målet er at narre folk til at klikke på linket i sms’en og på ulovlig vis få fat i personlige oplysninger, som eksempelvis folks log-in til NemID.

Lad være med at klikke 

Her er et eksempel på, hvordan en af de falske sms'er kan se ud:

Der er tale om såkaldte smishing-beskeder, hvor nogen udgiver sig for at være Statens Serum Institut.

Man bør derfor være ekstra varsom, hvis man modtager sms-beskeder, hvor man bliver bedt om at klikke på link for at logge ind og læse post fra Statens Serum Institut.

"Klik ikke på linket i sms’en og svar ikke på den. Sørg i stedet for at slette den," lyder det i pressemeddelelsen fra Statens Serum Institut.

På Statens Serum Instituts hjemmeside kan du læse mere om hvordan du spotter falske mails og sms'er, samt andre yderligere informationer omkring emnet. 

Annonce