I denne uge testes sirenerne. Foto: Beredskabsstyrelsen

Advarer: Onsdag sker det

Social

04/05/2021 10:06

Theis

I denne uge lyder varslingssirenerne.

Onsdag i denne uge er det tid igen, fortæller Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

"Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester hvert år varslingssirenerne den første onsdag i maj klokken 12.00. Der er derfor ingen grund til at blive bekymret, når du hører sirenerne den 5. maj i år," skriver Beredskabsstyrelsen, inden det tilføjes:

"Den årlige sirenetest finder sted den første onsdag i maj."

Myndighederne bruger varslingssirenerne til at advare om større ulykker eller katastrofer lokalt, regionalt eller nationalt. Derfor er det vigtigt at teste sirenerne jævnligt for både at identificere fejl og minde folk om, hvad de skal gøre ved en reel varsling. Sirenerne bliver hvert år testet den første onsdag i maj kl. 12.00.

Når det ikke er en test

Ved testen den 5. maj er der ikke fare på færde, når sirenerne lyder, understreger Beredskabsstyrelsen. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet, hvis man hører dem på et andet tidspunkt. 

"Hvis du hører varslingssirenerne på andre tidspunkter, er det dog vigtigt at tage det alvorligt og gå inden døre. Når du er i sikkerhed, kan du søge information om hændelsen hos DR eller TV 2."

"Sirenerne afvarsler igen, når faren er ovre."

Når sirenerne lyder, skal man nemlig ikke ringe 112, fortæler Beredskabsstyrelsen. 

"Du skal ikke ringe 1-1-2, når du hører sirener hverken den 5. maj eller på andre dage – kun hvis du er i akut fare eller har brug fra hjælp fra politi, brandvæsen eller ambulance. "

Næste år kommer sirenerne desuden ikke til at stå alene. 

"I løbet af 2022 vil du kunne modtage advarsler om farer, ulykker og katastrofer direkte på mobilen. Mobilbaseret varsling bliver et supplement til den måde, vi varsler på i dag. Sirenerne vil derfor fortsat blive brugt, når myndighederne skal varsle."

Mest Læste

Annonce