To ens opslag - forskellige forfattere og datoer. Bisidderhælpen er dømt for at stjæle fra anden socialrådgiver

Bisidderhjælpen dømt for snyd med Facebookopslag

Social

11/03/2019 10:32

Mette O Pedersen

Igen og igen har Bisidderhjælpen direkte kopieret andre private socialrådgiveres historier og udgivet dem som deres egne. Det har nu ført til dom om erstatning.
Sø- og Handelsretten idømte d. 31. januar 2019 Bisidderhjælpen en bøde på 20.000 kr. til privatpraktiserende socialrådgiver Dorthe Nørgaard-Olsen for at stjæle hendes materiale.

Det var noget af en overraskelse, da Dorthe Nørgaard-Olsen som nystartet privatpraktiserende socialrådgiver for børn med handicaps og derees familier i slutningen af juli 2017 blev opmærksom på, at hendes Facebookopslag blev brugt uden kildeangivelse på en helt anden side for private socialrådgivere.

“På Facebook stødte jeg tilfældigt på en sponsoreret reklame fra Bisidderhjælpen, hvor jeg så mit eget opslag – men på Bisidderhjælpens virksomhedsside. Det var direkte kopieret blot med deres kontakdata i stedet for mine. Opslaget havde jeg lavet i starten af juli 2017, og Bisidderhjælpens var udarbejdet d. 23. juli 2017.”

Læs mere om socialkrisen

Vi har skrevet om sygdomsramte og klemte borgere i systemet gennem lang tid.

Læs vores tema om socialkrisen, hvor en lang række artikler er samlet. 

 

Dorthe Nørgaard-Olsen fortæller, at hun blev meget chokeret og berørt af det. Hun forsøgte at anmelde hændelsen via Facebook, men valgte at droppe det, da det blev for teknisk. Men i marts 2018 sker det samme. Dorthe opdager igen tilfældigt via Bisidderhjælpens sponsorerede side, at de har kopieret et af hendes egne opslag og lagt det på deres side i Bisidderhjælpens navn.

Bisidderhjælpen stjal over 15 opslag
Efter dette begynder Dorthe Nørgaard-Olsen, systematisk at observere, hvad der sker på Bisidderhjælpens Facebookside, og kort tid efter, har hun dokumentation for, at de har stjålet over 15 af hendes opslag.  
“De stjal fra forskellige tekster, jeg havde udarbejdet. Det var oplæg omkring faglige emner, men også gode historier, resultater og processer fra mit arbejde med kunderne”:

Fik det til at se ud som om sager var deres egne.
“Jeg har blandt andet oplevet, at Bisidderhjælpen på et af opslagene satte deres egne familierådgiveres navne ind på mit udførte arbejde for nogle af mine kunder. Tyverierne var efter samme metode hver gang: Min virksomheds opslag blev kopieret ordret, og indsat på Bisidderhjælpens Facebookside.” Dorthe observede også, at flere andre blev kopieret.

Privatpraktiserende socialrådgiver Marianne Stein siger:
“Jeg har oplevet, at Bisidderhjælpen ikke kendte forskel på dit og mit. Jeg kontaktede en advokat, som gav dem en kraftig advarsel. Herefter blev opslagene fjernet.”

Sagen om Bisidderhjælpen Aps

Samme historie fortæller cand. jur. Louise Schelde Frederiksen:
“Jeg havde en sag på et tidspunkt, hvor jeg opdagede, at de kopierede mit materiale.” Louise Schelde Frederiksen er ekspert i jura og deler sin viden på Facebooksiden Sociale Rettigheder.

Bisidderhjælpen bliver dømt
I foråret 2018 beslutter Dorthe Nørgaard-Olsen, at hun ikke længere kunne sidde tyverierne overhørig. Hun kontakter en advokat og i januar i år blev dommen afsagt. Bisidderhjælpen blev dømt skyldig i at have stjålet materiale fra hendes virksomheds Facebookside.

Dommen lød blandt på, at

  • Bisidderhjælpen skulle betale 20.000 kr. til Dorthe Nørgaard-Olsens virksomhed

  • Bisidderhjælpen skulle betale sagens omkostninger

  • Bisidderhjælpen har pligt til at have dommen liggende i sin fulde længde på deres Facebookside og hjemmeside i 6 måneder

  • Bisidderhjælpen skulle fjerne alle falske opslag vedrørende Dorthe Nørgaard-Olsens virksomhed fra deres Facebookside

Dorthe Nørgaard-Olsen håber, at dommen kan bruges principielt for andre virksomheder, der eventuelt bliver udsat for det samme.

 

Mest Læste

Annonce