Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Covid-ansatte udsat for trusler: ”Vi prøver bare at udføre et stykke arbejde

Social

29/3/21 9:22

Theis

39-årige Kim Nielsen har haft mange ubehagelige oplevelser i forbindelse med sit arbejde på covid-test- og vaccinationscentre, men nu har han fået nok.

Man skulle tro at de fleste danskere sætter pris på den indsats, diverse corona-personale har leveret over det sidste års tid. Om ikke andet, skulle man da så tro, at disse hårdtarbejdende mennesker i det mindste kunne få en form for arbejdsro – det har desværre ikke været tilfældet for 39-årige Kim Nielsen.

Han har over det sidste år arbejdet både på test- og vaccinationscentre, og frustrationer over skældsord, tilsvininger og ligefrem trusler, er blevet en del af hans hverdag. Derfor er han nu kommet ud med en opsang, til de mange tusind danskere der hver dag testes eller vaccineres – det skriver B.T.

”Folk glemmer, at vi ikke er maskiner, der står der for at genere dem. Vi er også bare mennesker, der prøver at udføre et stykke arbejde,” – siger Kim Nielsen og fortsætter:

”Jeg oplever truende adfærd og flabede og svinske kommentarer. Jeg har også fået fuckfingeren et par gange. Det er mig ubegribeligt, at man kan opføre sig sådan,”

Særligt en episode har påvirket Kim. En mand i omkring 40-års alderen, gik så hvidt som at true med at brække Kims arme, fordi at han ikke kunne blive testet som det passede ham.

Ifølge Kim selv, opstår disse situationerne fordi mange føler sig pressede over coronasituationen, med alt hvad den indebærer, og det kommer til syne ved tests eller vaccinationer.

”Så møder de et menneske, der repræsenterer det, de er sure på. Selvom vi jo egentlig bare prøver at bekæmpe corona, og vi er også trætte af restriktionerne,”

Heldigvis kan Kim dog fortælle, at det langt fra er alle, der ikke formår at opføre sig som voksne mennesker, og at langt størstedelen af de besøgende danskere opfører sig pænt.

Ikke desto mindre, hvordan kan man føle sig berettiget til at true og råbe skældsord efter mennesker, der forsøger at passe et krævende job for alles sundhed?

Annonce