Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dansk mor i Syrien: Giv os en ny chance

Social

26/5/21 7:05

LTT

TV 2 har mødt to af de tre kvinder, som de danske myndigheder vil hente hjem fra Syrien.

TV 2 møder en fireårig pige, til en af de kvinder, som myndighederne vil hente hjem. Den fireårige pige lider ifølge de danske myndigheder af PTSD. En af kvinderne udtaler til TV 2:“Jeg er rigtig glad (for beslutningen om at blive hentet til Danmark, red.), men samtidig er jeg også nervøs. Jeg ved ikke, hvad der skal ske med mine børn.” siger den 33-årige etnisk danske mor. Det moren frygter, når de kommer til Danmark, er at myndighederne vil fjerne hendes fem børn fra hende. “Det er bedre, at børnene bliver hos os (hende og hendes mand, red.). Hvis de bliver fjernet, vil de sikkert få dårlige tanker om Danmark og de danskere, der har besluttet det, siger hun til TV 2. TV 2 oplyser at hun optræder anonymt af hensyn til hendes og børnenes sikkerhed, men at de er bekendt med hendes identitet. 

Den del fandtes ikke i Danmark
Den 33-årige kvinde, rejste sammen med sin mand og deres dengang fire børn til Syrien i 2014. Grunden til at de forlod Danmark var at de mente, at i Syrien kunne folk fra forskellige dele af verden leve side om side med en forståelse for, at alle ikke er ens. Den del fandtes ikke i Danmark ifølge kvinden. Dog vidste virkeligheden sig at være en anden. “Det var virkelig hårdt. Vi kom til et sted, hvor vi ikke kunne sproget, der var fly og bomber. Det lyder meget naivt, men jeg havde ikke lige set det med fly og bomber.” Kvinden fortæller videre at hun ikke kendte til den virkelighed der ramte dem, da de kom til Syrien "Jeg vidste det virkelig ikke. Det kan godt være, det lyder naivt, men jeg havde fire børn, så jeg sad ikke på nettet og undersøgte det” siger kvinden til TV 2.

“Giv os en ny chance”
Nu er det besluttet at Danmark vil hjemtage tre kvinder og 19 børn fra lejren. Det vakte glæde hos kvindens ældste datter, som straks råbte “Nu skal vi se far!” Intet tyder dog på at faren kommer med til Danmark, da han har fået frataget sit danske statsborgerskab og sidder fængslet i et af de kurdisk-kontrollerede fængsler for internationale IS-krigere. Udsigten til at skulle til Danmark uden sin mand, er svær for den 33 årige kvinde at acceptere. Hun tilføjer “Giv os en ny chance. Et liv. Vi har ikke et liv her (…) jeg tror bare, at folk skal tænke, at nu har vi siddet her i så lang tid og haft det hårdt. Jeg tror ikke, der er nogen af os, der har lyst til at komme hjem og lave et eller andet. Vi har brug for at leve et normalt liv.

 

Annonce